EXCLUSIV: O altă bonă, condamnată pentru maltratarea a doi copii pe care îi avea în grijă - VIDEO

O altă bonă din Bucureşti a fost găsită vinovată de Judecătoria sectorului 6, pentru că i-a bătut pe cei doi copii pe care îi avea în grijă, instanţa constatând că femeia mai fusese condamnată, într-un caz de delapidare, astfel că a decis aplicarea pedeapsei de un an de închisoare.

137 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: O altă bonă, condamnată pentru maltratarea a doi copii pe care îi avea în grijă - VIDEO

EXCLUSIV: O altă bonă, condamnată pentru maltratarea a doi copii pe care îi avea în grijă

Bona Ecaterina Spirea a fost obligată la plata unor daune morale de 2.000 de lei şi plata a 3.000 de lei amendă penală, de către instanţă.

Prin aceeaşi decizie, Judecătoaria sectorului 6 a hotărât revocarea suspendarii condiţionate a executării unei pedepse de un an de închisoare, la care Ecaterina Spirea fusese condamnată definitiv în 2007, într-un dosar de delapidare.

Decizia Judecătoriei sectorului 6 Bucureşti poate fi contestată la Tribunalul Capitalei.

Spirea este acuzată că i-a lovit fără milă pe copiii pentru care a fost angajată ca bonă.

În rechizitoriul procurorilor se arată că începând cu 28 iulie 2008, Spirea a fost angajată ca bonă pentru Andrei Răzvan (3 ani) şi Alexia Ramona (un an). Atribuţiile femeii erau acelea de a-i supraveghea, hrăni, schimba de haine, spăla şi plimba pe cei doi copii.

Procurorii mai notează că mama celor doi minori a observat la un moment dat o schimbare în comportamentul copiilor, motiv pentru care a decis montarea în apartament a unui sistem de supraveghere audio-video.

Înregistrările din 26 iunie 2009 au surprins cum Ecaterina Spirea îi loveşte cu palma peste faţă pe copii, cum îl trage de obraz şi de ureche pe Andrei Răzvan, care începe să ţipe. Femeia i-a forţat pe copii să stea în genunchi

Într-o altă înregistrare, Ecaterina Spirea poate fi văzută cum îl loveşte peste mână pe băiat deoarece acesta dorea să apuce o sticlă cu suc sau cum "îl loveşte puternic cu un obiect voluminos din material textil pe minorul Răzvan Andrei, care a început să plângă.

În acest caz, o altă bonă, audiată în calitate de martor, a declarat că a vazut-o pe Spirea când îi îngenunchea pe copii şi când îi bătea.

Şi un vecin a dat decalaraţii de martor, arătându-le procurorilor că a văzut-o în mai multe rânduri pe Spirea când îi trăgea de obraz şi îi pălmuia pe cei doi minori.

Pentru aceste fapte Spirea a fost condamnată la plata unor daune morale de câte 1.000 de lei pentru fiecare minor şi la o amendă penală de 3.000 de lei. Pentru asigurarea acestor sume, apartamentul femeii a fost pus sub sechestru până la concurenţa sumei de 5.000 de lei.

Prin sentinţa din 26 iunie 2010 se arată că, deoarece în perioada termenului de încercare, dispus în cazul altei condamnări, femeia a comis o nouă infracţiune, Spirea trebuie să execute un an de închisoare (pedeapsă rămasă definitivă, într-un proces de delapidare).

"În baza articollului 83 din Codul penal, instanţa revocă suspendarea condiţionată a executării pedepsei de un an închisoare aplicată prin sentinţa penală pronunţată de Judecătoria sectorului 6 Bucureşti, rămasă definitivă prin decizia penală a Tribunalului Bucureşti - Secţia I Penală, cumulează această pedeapsă cu pedeapsa amenzii penale şi dispune executarea acestei pedepse alăturat pedepsei amenzii penale în cuantum de 3.000 lei. În baza articolului 33, litera a, Cod penal, raportat la articolul 34, alineat 1, litera e, Cod penal, contopeşte pedepsele rezultante, rezultând pedeapsa cea mai grea de un an închisoare şi 3.000 lei amendă penală", se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 6.

Recent, într-un caz similar, tot Judecătoria sectorului 6 Bucureşti a condamnat-o la amendă penală de 1.000 de lei pe Lovinica Dinu, cea care a fost angajată ca bonă de Irina Olteanu, pentru fiica sa Eva.

Cazul Evei, în vârstă de doi ani, a intrat, vara trecută, în atenţia presei, dar şi a autorităţilor judiciare, după ce mama micuţei a făcut publice înregistrările video care relevau comportamentul violent al bonei Lovinica Dinu faţă de micuţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici