Video EXCLUSIV: Pavel Năstase, ministrul Educaţiei, despre ordinul de derogare pentru directorii de şcoli: Nimeni nu dorea posturile. S-a ajuns într-o situaţie de blocaj

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat în cadrul unui interviu acordat MEDIAFAX că a semnat derogarea ce permite foştilor directori de şcoli şi licee care au picat concursul să ocupe în continuare aceste posturi deoarece nimeni nu dorea să preia conducerea acelor unităţi de învăţământ.

7120 afișări

,,Au rămas foarte multe locuri vacante în urma acestui concurs, conform metodologiei, aceste locuri au fost ocupate de persoane care au fost propuse de către consiliile profesorale împreună cu inspectorul general şi consiliul de administraţie. Dar erau excluşi de aici foştii directori şi directorii adjuncţi. S-a ajuns într-o situaţie de blocaj săptămâna trecută, în care, chiar în urma acestor numiri făcute pe locurile vacante, un număr de vreo 380 de posturi de directori şi vreo 300 de posturi de directori adjuncţi nu puteau fi ocupate pentru că nu dorea nimeni să ocupe aceste posturi. Inspectorii generali care aveau misiunea de a rezolva această chestiune nu găseau persoane care să ocupe aceste posturi. În acest context, am considerat necesar, în urma consultării şi cu sindicatele şi cu ceilalţi colegi din minister, să luăm decizia aceasta, să nu lăsăm şcoala, începând de astăzi, fără conducere. Această decizie nu se aplică retroactiv, aşa cum s-a spus foarte mult în ultimele două zile, se aplică pentru aceste posturi şi nu e restrictivă, pentru că ea completează, lărgeşte sfera de alegere pentru inspectorii generali", a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Educaţiei.

Pavel Năstase a adăugat că aceste posturi vor fi ocupate temporar de foştii directori, urmând ca în vară să fie organizat un nou concurs pentru ocuparea posturilor vacante.

,,Din punctul meu de vedere, decizia de a organiza acest concurs este binevenită. O condiţie esenţială ca sistemul să funcţioneze este să ai oameni competenţi în funcţiile de conducere. Iar acest lucru s-a întâmplat prin acest concurs. Cred că pe data de 14 august, va fi un nou concurs pentru ca la 1 septembrie 2017 toate posturile de directori generali şi de directori adjuncţi din învăţământul preuniversitar să fie ocupate prin concurs. Sunt în jur de 2.300 (posturi neocupate -n.r.) pentru directori şi 1.330 pentru directori adjuncţi", a completat Năstase.

Care este poziţia ministrului Educaţiei faţă de lucrarea de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi, dar şi faţă de problema plagiatului în general, aflaţi în interviul integral, care va fi difuzat marţi de agenţia de presă MEDIAFAX.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici