EXCLUSIV: Sarcina probei în conflictele de muncă va reveni reclamantului, nu angajatorului

Sarcina probei în conflictele de muncă va reveni reclamantului, şi nu angajatorului aşa cum prevde legislaţia în vigoare, propunerea de modificare fiind cuprinsă în proiectul de modificare a Codului Muncii, obţinut de MEDIAFAX.

272 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Sarcina probei în conflictele de muncă va reveni reclamantului, nu angajatorului

EXCLUSIV: Sarcina probei în conflictele de muncă va reveni reclamantului, nu angajatorului (Imagine: Mediafax Foto)

Actualul Cod al Muncii prevede că sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului, acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare.

Proiectul de lege propune însă modificarea articolului 287 din Codul Muncii, astfel încât sarcina probei în conflictele de muncă să revină reclamantului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici