Excursiile de o zi în Delta Dunării sunt un produs turistic toxic pentru natură - asociaţie

  • Unele agenţii de turism practică un marketing mincinos, vânzând doritorilor excursii de o zi în Deltă.
  • Pagubele pe care vitezele excesive ale bărcilor le produc habitatelor naturale din rezervaţie sunt incomensurabile, iar experienţa turiştilor în destinaţie este zero, arată o asociaţie.
421 afișări
Imaginea articolului Excursiile de o zi în Delta Dunării sunt un produs turistic toxic pentru natură - asociaţie

Excursiile de o zi în Delta Dunării sunt un produs turistic toxic pentru natură - asociaţie

Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării apreciază respectivul produs turistic drept toxic pentru rezervaţia biosferei,

„Dragi turişti, nu vă lăsaţi păcăliţi cumpărând acest produs turistic, pentru că Delta nu se poate vizita într-o excursie de o zi, cu plecare din Bucureşti, străbătând 600 km pe drumul Bucureşti-Tulcea şi apoi alţi zeci de km pe apă. Vor fi bani aruncaţi pe o deplasare din care veţi rămâne cu un gust amar pentru că nu veţi apuca să vedeţi nimic din frumuseţea Deltei. La finalul zilei, veţi rămâne doar cu oboseala şi zgomotul bărcii care goneşte pe canale, pentru a se încadra în timp”, spune preşedintele AMDTDD Cătălin Ţibuleac.

Ţibuleac spune că Delta se vizitează lent, în câteva zile, în bărci cu viteză mică sau în caiac canoe, cu ghizi care pot arata frumuseţea florei, a faunei, a tradiţiilor, a gastronomiei deltaice şi fireşte, la finalul excursiei lăsând locul curat. „Ne aflăm într-o Rezervaţie naturală şi trebuie să învăţăm să o respectăm, să o protejăm, ca să se poată bucura şi generaţiile viitoare de această minune unică în Europa: Delta Dunării!”

Delta Dunării oferă şi produse turistice prietenoase cu mediul, care sunt construite de operatorii de pe Litoral, în parteneriat cu proprietarii de pensiuni sau de Puncte Gastronomice Locale din Delta Dunării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici