Executorul judecătoresc care a mers la Ministerul Sănătăţii să pună sechestru pe bunuri, reţinut pentru evaziune

Executorul judecătoresc care a mers la Ministerul Sănătăţii pentru a pune poprire pe bunuri a fost reţinut de procurorii bucureşteni pentru evaziune fiscală şi abuz în serviciu, fiind suspectat că, în schimbul unor comisioane suplimentare, ar fi deturnat fonduri în favoarea unei firme în insolvenţă.

1120 afișări
Imaginea articolului Executorul judecătoresc care a mers la Ministerul Sănătăţii să pună sechestru pe bunuri, reţinut pentru evaziune

Executorul judecătoresc care a mers la Ministerul Sănătăţii să pună sechestru pe bunuri, reţinut pentru evaziune (Imagine: Adrian Piclisan/Mediafax Foto)

Potrivit Parchetului instanţei supreme, executorul judecătoresc Iulian Ilie Coşoreanu a fost reţinut pentru evaziune fiscală şi abuz în serviciu, iar vineri va fi dus în instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

În acelaşi dosar, procurorii au dispus controlul judiciar în cazul altor trei persoane - Goman Fluture, Goman Cristinel şi Lucreţia Mihai, administratori ai S.C. E.C. S.R.L.

Conform sursei citate, societatea civilă profesională de executori judecătoreşti la care lucrează executorul Iulian Coşoreanu a convenit cu reprezentanţii creditoarei S.C. E.C. S.R.L., societate în insolvenţă, ca, în schimbul unor comisioane suplimentare, sumele de bani obţinute în urma punerii în executare silită a unui titlu executoriu emis de Tribunalul Bucureşti într-un dosar de executare silită să fie virate în conturile altei societăţi decât creditoarea. Procuorii spun că scopul era de a nu fi înregistrată în evidenţele contabile ale societăţii aflate în insolvenţă suma de 1.990.798 de lei, pentru care ar fi urmat să fie plătite taxe şi contribuţii la bugetul de stat în valoare de 696.780 de lei.

Totodată, anchetatorii au mai stabilit că Iulian Coşoreanu, în calitate de executor judecătoresc, a eliberat în numerar suma de 551.041 lei către administratorul de fapt al S.C. E.C. S.R.L., cu toate că la momentul respectiv firma se afla în insolvenţă, iar administratorului statutar i se ridicase, de către judecătorul sindic, dreptul de administrare.

Executorul judecătoresc Iulian Coşoreanu a mers marţi la Ministerul Sănătăţii, care a fost somat să plătească peste patru milioane de euro, suma stabilită ca daune în dosarul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 2010, în urma căruia şase bebeluşi au murit şi alţi cinci au fost răniţi.

Victor Ponta a anunţat, miercuri, că la următoarea rectificare bugetară, Guvernul va aloca Ministerului Sănătăţii, banii necesari despăgubirii pentru incendiul de la Maternitatea Giuleşti, aşa cum s-a decis în instanţă, fiind vorba despre patru milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici