Video Exerciţiu cu elicoptere americane în baza de la Mihail Kogălniceanu

Militari români şi americani din cadrul Brigăzii 10 elicoptere de luptă a Forţelor Terestre ale SUA au participat, miercuri, în Baza Aeriană din Mihail Kogălniceanu, la primul antrenament comun pentru manevre de încărcare şi operaţiuni de asalt cu elicoptere.

1022 afișări

Elicopterele sunt de tipul UH-60 Black Hawk, iar la exerciţiul de miercuri au participat 25 de militari români, de la forţele aeriene şi terestre, şi trei aparate de zbor americane, fiecare dintre ele fiind deservit de câte patru militari - pilotul, copilotul şi doi însărcinaţi cu deschiderea uşilor în elicopter şi prinderea centurilor de siguranţă.

"Suntem 25 de militari români, împărţiţi în trei grupe. Vom face un zbor de asalt aerian, într-o locaţie la 60 de kilometri de baza aeriană Mihail Kogălniceanu, mai exact în poligonul de la Babadag. Va trebui să luăm cu asalt un obiectiv şi să-l asigurăm, cu sprijin aerian. După care ne vom întoarce la baza aeriană Mihail Kogălniceanu”, a descris aplicaţia militară în câteva cuvinte plutonierul major Samir Şeicamet.

Practic, conform scenariului, a fost un exerciţiu în care soldaţii români au învăţat cum să urce şi să coboare dintr-un elicopter pregătit de misiune, în timpul unei operaţiuni de asalt. Odată militarii suiţi la bord, aparatele au decolat de la baza din Mihail Kogălniceanu şi au zburat până în poligonul de la Babadag, din judeţul Tulcea, unde au lăsat "încărcătura".

După efectuarea misiunii, operaţiunea a fost reluată în sens invers, elicopterele întorcându-se în baza de la Mihail Kogălniceanu.

Elicopterele UH-60 Black Hawk aparţin Batalionului 3, Regimentul 10 din Brigada 10 elicoptere de luptă a Forţelor Terestre ale SUA şi au ajuns în România în data de 2 martie, de la Salonic, Grecia, la baza aeriană din Mihail Kogălniceanu. Membrii brigăzii au sosit în România ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii în asigurarea flancului estic al NATO, în cadrul operaţiunii Atlantic Resolve, o misiune care se concentrează pe consolidarea legăturilor dintre forţele SUA şi cele europene, precum şi descurajarea agresiunii străine.

Pe durata detaşării lor în România, militarii americani vor colabora îndeaproape cu partenerii români, urmând să se antreneze în principal în misiuni de asalt aerian, dar vor fi efectuate, de asemenea, şi exerciţii de recuperare şi de evacuare. Conform graficelor deja stabilite, următoarele exerciţii se vor desfăşura în poligoanele de la Smârdan şi Cincu.

Brigada 10 elicoptere de luptă este prima mare unitate de acest gen dislocată în Europa de Est ca parte a operaţiunii Atlantic Resolve, având peste 2.200 de militari, 86 de elicoptere şi mai mult de 700 de elemente de tehnică militară ce au plecat din mai multe porturi americane către Germania, Letonia şi România, pentru a demonstra angajamentul Statelor Unite ale Americii faţă de stabilitatea şi securitatea Europei de Est.

Elicopterele, de tipul UH-60 Black Hawk, aparţin Batalionului 2, Regimentul 10 din Brigada 10 elicoptere de luptă a Forţelor Terestre ale SUA şi au sosit în 2 martie de la Salonic, Grecia, la baza aeriană din Mihail Kogălniceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici