Exodul tinerilor din Timişoara. Unul din zece absolvenţi ai unui liceu pleacă la studii în străinătate

Până la zece la sută dintre absolvenţii clasei a XII-a de la Colegiul Naţional Bănăţean, una dintre cele mai bune şcoli din Timişoara, pleacă la studii în străinătate la finalul liceului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

341 afișări
Imaginea articolului Exodul tinerilor din Timişoara. Unul din zece absolvenţi ai unui liceu pleacă la studii în străinătate

Unul din zece absolvenţi ai unui liceu din Timişoara pleacă la studii în străinătate

Directorul Colegiului Naţional Bănăţean, Sorin Ionescu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că în fiecare an, între cinci şi zece la sută dintre absolvenţii de liceu aleg să plece la studii în străinătate, ţările preferate fiind Marea Britanie, Olanda sau Franţa.

“Într-o piaţă globală, în care oferta educaţională este extrem de diversă, unii absolvenţi ai Colegiului Naţional Bănăţean aleg să studieze în Marea Britanie, Olanda sau Franţa, de exemplu. Ne bucură faptul că, peste timp, îi regăsim pe absolvenţii noştri în toate ţările lumii. Procentul celor care pleacă la studii în străinătate variază între cinci şi zece la sută, în fiecare an”, a afirmat Sorin Ionescu.

Potrivit directorului Colegiului Naţional Bănăţean, una dintre cele mai bune şcoli din judeţul Timiş, mai există o categorie de absolvenţi de liceu, care preferă să termine facultatea în România, iar apoi pleacă la studii în străinătate.

“Sigur, este o formă de deschidere către o piaţă globală, universală. Unii dintre liceeni sunt deja admişi la universităţile din Anglia, de exemplu”, a mai precizat Sorin Ionescu.

În cadrul Colegiului Naţional Bănăţean sunt înscrişi aproape 200 de elevi de clasa a XII-a, anul trecut, rata de promovabilitate a examenului de Bacalaureat fiind de 98%. De asemenea, 620 din cei 2.400 de elevi înscrişi au obţinut premii la concursurile şi olimpiadele la care au participat.

Miercuri, cei mai buni 50 de elevi ai colegiului au fost premiaţi în cadrul unei Gale a Excelenţei. Printre elevii recompensaţi pentru rezultatele deosebite s-au numărat şi cei cinci finalişti ai concursului organizat de NASA în Boston, Statele Unite ale Americii, la mijlocul lunii ianuarie a acestui an. Cei cinci elevi, trei de la Colegiul Naţional Bănăţean şi doi de la Liceul “Grigore Moisil” din Timişoara, s-au clasat pe locul al doilea în finala “Zero Robotics”, în cadrul căreia au programat roboţi-sferă aflaţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

“Experienţa în America a fost una unică şi sunt mândru de performanţa pe care am obţinut-o împreună cu echipa mea. Aş prefera să rămân în ţară la finalul liceului, dar dacă primesc o bursă în afară, nu cred că o s-o refuz”, a declarat Leonard Han, elev în clasa a XI-a, care a participat la concursul organizat de NASA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici