Exorcistul de la Tanacu a fost eliberat. Fostul preot Corogeanu a ispăşit două treimi din pedeapsă

Fostul preot Daniel Petru Corogeanu, condamnat la şapte ani de închisoare pentru moartea unei măicuţe pe care timp de trei zile a ţinut-o legată pe o cruce, a fost eliberat condiţionat, miercuri, din Penitenciarul Vaslui, după ce a ispăşit două treimi din pedeapsă.

793 afișări
Imaginea articolului Exorcistul de la Tanacu a fost eliberat. Fostul preot Corogeanu a ispăşit două treimi din pedeapsă

Daniel Corogeanu (Imagine: Andrei Pungovschi/Arhiva Mediafax Foto)

Daniel Corogeanu a ieşit din Penitenciarul Vaslui în jurul orei 12.50, fiind aşteptat de către fratele său şi de alţi doi tineri.

Fostul preot a urcat într-o maşină de teren înmatriculată în Bulgaria, refuzând să dea declaraţii jurnaliştilor prezenţi la poarta penitenciarului.

Daniel Corogeanu, care a ispăşit două treimi din pedeapsă, a fost eliberat condiţionat în urma unei sentinţe a Judecătoriei Vaslui.

"Noi am făcut propunerea de eliberare condiţionată a deţinutului Petru Corogeanu în urma evaluării făcute de către Comisia de eliberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Vaslui. În cererea înaintată către Judecătorie am prezentat o evaluare a deţinutului Petru Corogeanu, care a participat în mod activ la acţiunile din interiorul penitenciarului, ţinându-se cont inclusiv de rapoartele de pedepsire care au existat pe perioada cât persoanza privată de libertate s-a aflat în penitenciar. Instanţa a analizat această propunere şi a dispus punerea în libertate condiţionată a lui Petru Corogeanu", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Petru Toma.

Fostul preot Petru Corogeanu a fost încarcerat la Penitenciarul Valsui în 30 ianuarie 2008, după ce a fost condamnat la şapte ani de închisoare de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru lipsire ilegală de libertate urmată de moartea victimei. Sentinţa a fost dată după mai mult de doi ani şi jumătate de procese în care Petru Corogeanu a fost judecat de mai multe instanţe din ţară.

În iunie 2005, fostul preot, împreună cu patru măicuţe, între care fosta maică stareţă de la Mănăstirea Tanacu, au supus a altă măicuţă, în vârstă de 23 de ani, unui ritual de exorcizare, la Mănăstirea "Sfânta Treime" din Tanacu, judeţul Vaslui. Măicuţa, Irina Cornici, a murit după ce a fost ţinută trei zile fără apă şi mâncare, fiind imobilizată pe o cruce de lemn.

Trei din cele patru măicuţe au fost condamnate la cinci ani de închisoare, iar maica stereţă a fost condamnată la şase ani de închisoare, toate patru fiind încarcerate în ianuarie 2008/

Fosta maică stareţă de la Mănăstirea Tanacu din judeţul Vaslui, condamnată la şase ani de închisoare pentru moartea măicuţei Irina Cornici într-un proces de exorcizare, a fost eliberată condiţionat, marţi, din Penitenciarul Bacău, unde a ispăşit ultimul an de pedeapsă.

Celelalte trei măicuţe au fost eliberate din penitenciar la sfârşitul anului trecut, în timp ce fosta maică stareţă a Mănăstirii Tanacu a fost eliberată în 5 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici