Expertiza „antropologică” pe fragmentele osoase ridicate din Caracal, care va arata provenienţa lor, gata azi. Cea genetică, în lucru

Expertiza antropologică pe fragmentele osoase ridicate din casa din Caracal, unde Gheorghe Dincă le-ar fi ucis pe cele două tinere, va fi finalizată vineri, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală (INML), expertiza genetică fiind în continuare în lucru.

4538 afișări
Imaginea articolului Expertiza „antropologică” pe fragmentele osoase ridicate din Caracal, care va arata provenienţa lor, gata azi. Cea genetică, în lucru

Expertiza „antropologică” pe fragmentele osoase ridicate din Caracal, care va arata provenienţa lor, gata azi. Cea genetică, în lucru

Surse din cadrul INML au declarat pentru MEDIAFAX că expertiza antropologică pe fragmentele osoase ridicate din casa din Caracal va fi finalizată vineri, iar ea va indica vârsta scheletului uman.

Potrivit surselor citate, expertiza genetică, cea care ar putea determina dacă rămăşiţele osoase ridicate din casa de la Caracal şi trimise la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" conţin ADN-ul celor două tinere, este în continuare în lucru.

Surse din cadrul INML precizau miercuri, pentru MEDIAFAX, că oasele ridicate de anchetatori de la casa lui Gheorghe Dincă sunt 100% umane şi că analiza antropologică durează, de aceea specialiştii nu se puteau pronunţa la momentul respectiv dacă rămăşiţele sunt ale unei persoane de sex feminin.

Procurorii DIICOT au reluat vineri cercetările în cazul crimelor de la Caracal, făcând verificări la casa lui Gheorghe Dincă, unde au fost găsite probe de ADN aparţinând Alexandrei Măceşanu.

Dincă, suspect principal în acest caz, participă la cercetări. El a fost dus sub escortă de la Arestul Central din Capitală înapoi la casa din Caracal, unde le-ar fi ucis pe cele două tinere, pentru verificări.

Potrivit surselor citate, Gheorghe Dincă a fost audiat din nou în noaptea de joi spre vineri de către procurorii DIICOT, structura centrală, cei care au preluat ancheta, şi, bărbatul menţinându-şi declaraţiile anterioare, în care a recunoscut că le-a ucis pe cele două fete.

Anterior, procurorul-şef DIICOT Felix Bănilă, sub coordonarea directă a căruia se află instrumentarea cauzei, preciza că anchetatorii l-au întrebat pe Gheorghe Dincă ce a făcut cu cadavrele după ce le-a ucis, acesta devenind confuz şi spunând că iniţial a aruncat corpul fetei de 15 ani în Olt, apoi şi-a schimbat declaraţia, spunând că l-a aruncat de fapt în Dunăre.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici