Expertiza psihiatrică în cazul lui Bercea Mondial: Tulburările nu determină lipsa discernământului

Rezultatul expertizei psihiatrice la care a fost supus Sandu Anghel la solicitarea Tribunalului Olt arată că acesta "are tulburări, care nu determină însă lipsa discernământului în momentul săvârşirii faptei", a spus joi unul dintre avocaţii lui Bercea Mondial.

200 afișări
Imaginea articolului Expertiza psihiatrică în cazul lui Bercea Mondial: Tulburările nu determină lipsa discernământului

Bercea Mondial (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Magistraţii Tribunalului Olt, unde joi a avut loc un nou termen în dosarul în care Bercea Mondial este acuzat că şi-ar fi înjunghiat un nepot, au primit rezultatul expertizei medico-legale de la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", care urma să arate dacă Sandu Anghel suferă de o tulburare psihică.

Unul dintre avocaţii lui Bercea Mondial, Iancu Tănăsescu, a afirmat că a văzut rezultatul expertizei medico-legale, potrivit căruia Sandu Anghel "are tulburări, care nu determină însă lipsa discernământului în momentul săvârşirii faptei".

De asemenea, un alt avocat al lui Sandu Anghel a spus că va cere o contraexpertiză în acest caz, întrucât "boala nu se vindecă peste noapte".

"Am văzut şi eu rezultatele, dar cred că Sandu Anghel suferă de această boală, care a fost descoperită în 2005, pentru că ea nu se vindecă peste noapte. O să cerem o contraexpertiză", a declarat, joi, Mariana Ştefan, avocata lui Bercea Mondial.

Judecătorii Tribunalul Olt au dat, joi, un nou termen, respectiv 21 noiembrie, în procesul în care Anghel Sandu este acuzat de tentativă de omor, întrucât nu a fost posibilă vizionarea audierilor făcute de procurorul Eugen Iacobescu, deoarece Gheorghe Anghel, tatăl victimei, nu a fost prezent la proces, motivând că este bolnav.

Şedinţa a început la ora 11.00, însă judecătorul completului de la Tribunalul Olt a decis să amâne termenul pentru 20 de minute, pentru a-l aştepta pe tatăl victimei. Acesta nu a venit nici după cele 20 de minute, fiul acestuia susţinând că este bolnav.

"Amânăm acest termen pentru 21 noiembrie, când va fi adus cu mandat de aducere, Gheorghe Anghel şi soţia acestuia, Aurora Stoiculescu. Bărbatul va trebui însă să prezinte acte medicale să dovedească că este bolnav. Pentru că victima este minoră nu putem să vizionăm caseta cu audierile martorilor pentru că el trebuie să fie asistat de părinţi", a spus magistratul Carmen Marinescu.

La sfârşitul lunii august, avocatul Iancu Tănăsescu spunea că Bercea Mondial ar avea un act eliberat în anul 2005, de Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" din Bucureşti, Secţia psihiatrie. Potrivit acestui act, Sandu Anghel ar suferi de o tulburare psihică, nefiind menţionată însă boala.

În baza acestui act, depus la dosar de familia lui Sandu Anghel, instanţa a decis ca Bercea Mondial să fie supus unei expertize psihiatrice. Astfel, acesta a fost transportat de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova la Penitenciarul Jilava pentru efectuarea unei expertize psihiatrice.

Sandu Anghel a fost arestat preventiv în 20 februarie, într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă de omor, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, Ionuţ Anghel, zis Mercedes, care în urma incidentului a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

În aprilie, Bercea Mondial a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, instigare la mărturie mincinoasă neurmată de executare şi portul cuţitului, fără drept, în locuri şi împrejurări în care s-ar putea primejdui viaţa ori integritatea corporală a persoanelor.

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Craiova i-au mai trimis în judecată pe fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, zis Ambasador, pentru complicitate la tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, pe soţia interlopului din Olt, Fănica Anghel, zisă Stela, pentru instigare la mărturie mincinoasă neurmată de executare şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă.

De asemenea, Bercea Mondial este cercetat într-un dosar pentru evaziune fiscală, spălare de bani în formă continuată şi înşelăciune săvârşită prin mijloace frauduloase.

Probatoriul a relevat că Sandu Anghel a acordat, sub formă de avans (marfă şi împrumuturi financiare), suma de 5.080.359,1 lei (peste 1.000.000 de euro), în condiţiile în care între societăţi nu s-au derulat tranzacţii comerciale. Totodată, a ridicat din conturile societăţilor administrate în baza unor documente fictive suma de 1.840.000,40 lei, reprezentând salarii.

Bercea Mondial este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din judeţul Olt, presa relatând că acesta a fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope.

Membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost cercetaţi de Poliţia Olt, în ultimii cinci ani, în aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite în urma unor plângeri făcute între ei, iar în prezent mai sunt în lucru şase dosare penale pe numele lui Bercea Mondial.

În februarie 2010, Mircea Băsescu, fratele şefului statului, a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial, ceremonia având loc la o biserică de cartier din Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici