Exploatare ilegală de agregate minerale în Dolj

O societate comercială din Dolj este acuzată că a excavat şi extras din albia minoră a Jiului, aproximativ 289 mc de nisip şi pietriş, fără a deţine permis de exploatare emis de către Agenţia Naţională pentru Resursele Minerale, iar alta nu a respectat perimetrul de exploatare.

679 afișări
Imaginea articolului Exploatare ilegală de agregate minerale în Dolj

FOTO - IRCAT

Un agent economic din oraşul Filiaşi este acuzat de poliţiştii doljeni că ar fi excavat şi extras din albia minoră a Jiului, aproximativ 289 mc de nisip şi pietriş, fără a deţine permis de exploatare emis de către Agenţia Naţională pentru Resursele Minerale.

În aces caz, poliţiştii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de activităţi de exploatare a agregatelor naturale fără permis de exploatare.

De asemenea, în cadrul verificărilor la punctul de lucru al unui agent economic din comuna Dobreşti, judeţul Dolj, s-a constatat că societatea nu a respectat condiţiile din actele de reglementare pentru exploatarea agregatelor naturale, în sensul că nu a fost respectat perimetrul de exploatare menţionat în autorizaţia de mediu.

Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional, conform prevederilor OUG 195/2005, privind protecţia mediului, cu amendă în valoare de 100.000 de lei.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj, cu sprijinul reprezentanţilor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, Administraţiei Bazinale de Ape Banat şi Administraţiei Bazinale de Ape Mureş, au desfăşurat, în judeţul Dolj, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea fraudelor din domeniul exploatării agregatelor minerale. În cadrul acţiunii, au fost verificate 11 societăţi comerciale din domeniul exploatării agregatelor minerale, din judeţ şi au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 620.000 de lei şi au fost confiscaţi 2.069 de lei. Totodată, a fost dispusă măsura complementară de suspendare a activităţii de exploatare a agregatelor pentru 4 operatori economici, până la obţinerea documentaţiilor de reglementare. De asemenea, poliţiştii de la investigarea criminalităţii economice au constatat 3 infracţiuni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici