Explozia de la Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte: Cei cinci angajaţi răniţi, ajutaţi financiar de administraţie

Conducerea Combinatului de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte a anunţat, marţi, că cei cinci angajaţi răniţi în explozia produsă cu o zi în urmă la una dintre oţelării au primit un ajutor financiar din partea administraţiei societăţii, care va suporta integral costul serviciilor medicale.

95 afișări
Imaginea articolului Explozia de la Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte: Cei cinci angajaţi răniţi, ajutaţi financiar de administraţie

Explozia de la Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte: Cei cinci angajaţi răniţi, ajutaţi financiar de administraţie (Imagine: Mediafax Foto)

Într-un comunicat transmis, marţi, de reprezentanţii Invest Nikarom, companie care a preluat COS Târgovişte, se precizează că explozia a avut loc la Secţia Oţelăria Electrică nr. 2 a combinatului, iar cauzele producerii acesteia "sunt în curs de cercetare".

"Administraţia societăţii asigură întregul sprijin pentru salariaţi şi pentru familiile acestora, fiecare dintre ei primind deja un ajutor material de urgenţă din partea întreprinderii. În măsura în care va fi necesar, COS Târgovişte va suporta integral costul serviciilor medicale sau al tratamentului, astfel încât recuperarea să fie cât mai rapidă. Este vorba despre o deflagraţie în urma căreia angajaţii implicaţi au suferit arsuri de gradele I şi II şi au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Judeţean din Târgovişte, cu salvarea şi maşina de intervenţii ale unităţii. În urma deflagraţiei nu au fost afectate capacităţi de producţie şi, de asemenea, nu s-au produs scurgeri de gaze care să afecteze mediul", mai menţionează sursa citată.

Cinci angajaţi ai Combinatului de Oţeluri Speciale din Târgovişte au fost răniţi în urma unei explozii care a avut loc, luni, la una dintre oţelării, doi dintre ei fiind transportaţi la Spitalul de Chirurgie Plastică şi Arsuri din Capitală, iar ceilalţi trei la Spitalul Judeţean din Târgovişte. Marţi seară, unul dintre cei trei angajaţi care au primit îngrijiri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte a fost externat, în timp ce ceilalţi doi au rămas internaţi la această unitate medicală.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, Raluca Florescu, declara, luni, că explozia a avut loc la un stand de valve care cuprinde conducte ce transportă gaz metan, oxigen şi azot, unde a avut loc o scurgere de gaz.

La rândul său, liderul Sindicatului "Metalurgistul", Gabriel Banu, afirma că deflagraţia a avut loc înainte să înceapă turnarea.

"Cuptorul a fost oprit sâmbătă, azi (luni -n.r.) urma să reînceapă producţia. Explozia a avut loc la Oţelăria Electrică 2, când cuptorul era pornit şi urma să înceapă turnarea. Era aerisire în zonă, sunt echipamente de ventilaţie, nu îmi explic ce s-a întâmplat", declara Gabriel Banu.

El preciza că unul dintre cei doi muncitori transferaţi la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti are arsuri pe 27 la sută din suprafaţa corpului, în timp ce celălalt, pe 12 la sută.

În urma deflagraţiei au fost răniţi doi electricieni şi trei lăcătuşi cu vârste cuprinse între 35 şi 40 de ani.

Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte este fosta companie Mechel Târgovişte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici