Explozia de la mina Uricani | Minerii răniţi sunt stabili, unul dintre ei urmând a fi operat marţi

Cei trei ortaci răniţi, luni, în explozia de la mina Uricani sunt stabili, unul dintre ei, care a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corupului, urmând să fie operat în cursul zilei de marţi, la mâini, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

257 afișări
Imaginea articolului Explozia de la mina Uricani | Minerii răniţi sunt stabili, unul dintre ei urmând a fi operat marţi

MS: Minerii răniţi în explozia de la Uricani sunt stabili. Unul dintre ei va fi operat marţi

Cei trei mineri au fost aduşi, luni după-amiază, în Capitală, cu un elicopter, doi dintre ei fiind transportaţi la Spitalul de Arşi şi unul la Spitalul „Bagdasar Arseni”.

„Toţi cei trei mineri sunt stabili. Cei de la Arşi au fost toaletaţi şi intubaţi. Una dintre victime are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, iar celălalt pe 10%. Ambii au căile aeriene afectate. Cel cu 40% urmează ca azi (marţi - n.red.) să fie operat la mâini”, a precizat Oana Grigore.

Minerul transportat la „Bagdasar Arseni” a fost şi el intubat, dar este stabil.

„I se va face bronhoscopie pentru a se vedea dacă are plămânii afectaţi”, a precizat sursa citată.

Patru mineri au fost răniţi, luni dimineaţă, în urma unei explozii care a avut loc în mina Uricani, iar un al cincilea ortac care a intrat să-şi salveze colegii s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Trei mineri au fost găsiţi la scurt timp după producerea deflagraţiei şi scoşi din mină, în timp ce al patrulea a fost localizat după trei ore şi jumătate, el fiind decedat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici