Explozia de la Primăria Tamaşi în urma căreia un tânăr a fost grav rănit, produsă de o grenadă

Explozia puternică de la Primăria Tamaşi, judeţul Bacău, în urma căreia un tânăr de 25 de ani a ajuns, luni, în stare gravă la spital, a fost provocată, cel mai probabil, de o grenadă ofensivă, scoasă din pereţii vechii clădiri a primăriei, aflată în reabilitare, susţin anchetatorii.

185 afișări
Imaginea articolului Explozia de la Primăria Tamaşi în urma căreia un tânăr a fost grav rănit, produsă de o grenadă

Explozia de la Primăria Tamaşi în urma căreia un tânăr a fost grav rănit, produsă de o grenadă (Imagine: Mediafax Foto)

Specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău au ajuns la concluzia că explozia puternică din cursul zilei de luni, de la Primăria Tamaşi, soldată cu rănirea gravă a unui muncitor care făcea lucrări de reabilitare la vechea clădire a instituţiei, a fost provocată de o grenadă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Varianta cea mai probabilă luată în calcul de către pirotehnişti vine în urma identificării, pe baza probelor de laborator, a unei concentraţii mari de naftalină în grămada de moloz unde s-a produs deflagraţia, component chimic al dinamitei.

"Având în vedere modul în care a avut loc explozia, pagubele produse, bubuitura puternică, raza de acţiune, s-a ajuns la concluzia că ar fi fost o grenadă ofensivă. Nu avem certitudine, dar pe această ipoteză se merge. Poliţia este cea care va cerceta ipotezele în care a avut loc explozia, fiind prelevate şi probe în acest sens”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Grenada care se presupune că ar fi explodat în curtea Primăriei Tamaşi provine, cel mai probabil, din timpul celui de-al doilea război mondial. Obiectul de muniţie se pare că se afla în pereţii vechii clădiri a primăriei, în prezent în proces de reabilitare. Scoasă şi depozită cu tot cu moloz pe un culoar dintre două clădiri, fără însă a fi fost observată de către muncitorii care lucrau la refacerea imobilului, grenada s-a declanşat atunci când tânărul de 25 de ani a aruncat alte resturi de construcţie, fiind lovit de bucăţi de metal care au ricoşat dintr-un perete.

Rănit grav la cap, muncitorul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Bacău, fiind supus unor intervenţii chirurgicale. În cursul zilei de marţi, starea tânărului era una stabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici