EXPLOZIA din Botoşani: Blocul afectat de deflagraţie nu poate fi locuit. Uşile apartamentelor, izolate de jandarmi | FOTO

Cei 25 de locatari ai blocului afectat de explozia care a avut loc vineri în Botoşani nu îşi vor putea petrece noaptea în apartamente, acestea fiind afectate puternic, iar utilităţile au fost oprite, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1966 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIA din Botoşani: Blocul afectat de deflagraţie nu poate fi locuit. Uşile apartamentelor, izolate de jandarmi | FOTO

EXPLOZIA din Botoşani: Blocul afectat de deflagraţie nu poate fi locuit. Uşile apartamentelor, izolate de jandarmi | FOTO

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, col. Cristian Amarandei, a anunţat că blocul afectat de explozia de vineri nu poate fi locuit iar proprietarii nu pot intra în apartamente până când nu va fi făcută o expertiză tehnică a clădirii.

„În scara respectivă locuiesc 25 de persoane, din care patru au fost victime ale exploziei şi au fost transportate la spital. Alte 21 de persoane au fost evacuate. Sunt şi două apartamente care nu sunt locuite. Am stat de vorbă cu fiecare persoană în parte, nimeni nu solicită cazare, toţi se vor caza la rude” a anunţat col. Cristian Amarandei, şeful ISU Botoşani.

Autorităţile locale au convocat, vineri seara, o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la care a participat şi şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Botoşani, Dan Platon, care a anunţat că imobilul nu mai poate fi locuit şi că nu mai sunt disponibile nici utilităţile – apă, curent, gaz.

“Concluzia noastră este aceeaşi - scara nu mai poate fi locuită. Nu sunt dispobibile utilităţile, e clar că nu se poate locui acolo. Urmează să întocmim un raport de eveniment şi să solicităm o expertiză care va fi efectuată de un expert tehnic. În primă fază va fi o expertiză sumară, după care cel mai probabil va fi nevoie de una detaliată în vederea consolidării scării de bloc” a spus în şedinta Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Dan Platon.

La ora transmiterii acestei ştiri, locatarii blocului afectat de explozie, însoţiţi de jandarmi îşi iau din apartamente lucrurile de care au nevoie, după care uşile locuinţelor vor fi izolate.

“Locuinţele vor fi sigilate peste noapte. Cinci jandarmi şi doi poliţişti locali vor asigura măsuri de ordine şi pază la cele două intrări din scara afectată”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani, Dan Izotov.

Deocamdată nu se ştie când se vor putea întoarce în locuinţele lor locatarii evacuţi. La Botoşani urmează să ajungă un expert care va spune ce lucrări sunt necesare şi dacă oamenii pot locui sau nu în acest bloc, având în vedere că imobilul prezintă mai multe fisuri.

De asemenea, mai mulţi pereţi comuni s-au prăbuşit în momentul exploziei şi există riscul ca alte bucăţi de zidărie să cadă în continuare.

Pompierii au demolat vineri seara balconul apartamentului afectat de explozie întrucât exista pericolul ca acesta să cadă.

Între timp, numărul victimelor exploziei a ajuns la şase. Vineri seara o altă persoană, un tânăr de 21 de ani a ajuns la spital, susţinând că în momentul exploziei trecea prin zonă şi a fost lovit de o piatră la o mână.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici