Explozie într-un bloc din Iaşi, după ce un bărbat a vrut să sudeze o ţeavă de gaz la centrală

Un bărbat a fost rănit grav, luni seara, într-o explozie care a avut loc într-un bloc din Iaşi, după ce ar fi încercat să sudeze o ţeavă de gaz de la centrala termică, dar fără să fi oprit alimentarea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

388 afișări
Imaginea articolului Explozie într-un bloc din Iaşi, după ce un bărbat a vrut să sudeze o ţeavă de gaz la centrală

Explozie într-un bloc din Iaşi, după ce un bărbat a vrut să sudeze o ţeavă de gaz la centrală

Bărbatul rănit în explozie a fost transportat la spital cu arsuri pe mâini, piept şi picioare. Deflagraţia nu a fost urmată de incendiu, potrivit ISU Iaşi.

"Am fost anunţaţi de producerea unei explozii într-un apartament de pe strada Tabacului, în cartierul Dacia. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje. Acolo a fost găsit un bărbat care avea mai multe arsuri şi care a fost transportat la spital, precum şi fiul acestuia, în vârstă de 13 ani, care a suferit un atac de panică. Explozia nu a fost urmată de incendiu. Singurul apartament afectat a fost cel în care s-a produs deflagraţia, nefiind vorba despre o problemă structurală a imobilului în acest moment", a declarat luni seara, pentru corespondentul Mediafax, Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz. Primele indicii sunt că victima a vrut să sudeze o ţeavă de gaz.

"Din primele informaţii reiese că proprietarul apartamentului, în vârstă de 43 de ani, ar fi încercat să sudeze o ţeavă de gaz de la centrala termică, dar fără a verifica dacă alimentarea cu gaz a fost oprită, fapt ce a generat explozia. Apartamentul respectiv a fost afectat, geamul de la bucătăria locuinţei fiind scos în afara imobilului, din pricina deflagraţiei. Victima a fost transportată la spital, având mai multe arsuri", a spus Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici