Explozie într-un bloc din Slatina: Zeci de oameni au fost evacuaţi. Bilanţul răniţilor

  • 83 de oameni au fost evacuaţi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, dintr-un bloc din Slatina
  • Într-o garsonieră a avut loc o explozie din cauza unei acumulări de gaze la centrala termică
  • Trei oameni au fost răniţi
3180 afișări

Potrivit ISU Olt, peste 30 de pompieri au intervenit în Slatina la explozia urmată de incendiu, produsă la o garsonieră de la etajul al treilea.

În garsoniera la care s-a produs explozia se aflau două persoane, o femeie, în vârstă de 75 de ani, găsită conştientă, cu arsuri de gradul II la nivelul capului şi suspiciune de fractură la membrul superior stâng şi un bărbat, în vârstă de 81 de ani, găsit conştient, cu arsuri de gradul II la membrul superior drept. Cele două victime au fost transportate la UPU Slatina. La faţa locului a fost asistată şi o femeie, cu atac de panică, dar aceasta a refuzat transportul la spital.

Ulterior, un echipaj SAJ, a transportat la UPU Slatina o altă femeie, cu probleme respiratorii.

În urma incendiului au ars bunurile din garsoniera afectată şi de explozie şi a fost afectată şi garsoniera alăturată, iar 83 de persoane au fost evacuate din bloc.

Deflagraţia s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei acumulări de gaze care s-a produs la centrala termică.

În urma verificărilor făcute la faţa locului de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean în Construcţii Olt, s-a luat decizia ca 20 de garsoniere să nu mai fie locuite până la finalizarea expertizei tehnice. Pentru persoanele aflate în cele 20 de locuinţe se pot asigura spaţii de cazare de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Slatina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici