Explozie la o staţie de METROU intens circulată. Scenariul care se va derula la noapte în Bucureşti/ Restricţii de circulaţie

Zeci de medici militari, angajaţi ai MAPN şi salvatori din cadrul IGSU vor organiza în noaptea de joi spre vineri o simulare a unei explozii soldate cu peste 200 de victime la staţia de metrou Piaţa Romană din Capitală, acţiune în cadrul exerciţiului Vigorous Warrior 2019.

1889 afișări
Imaginea articolului  Explozie la o staţie de METROU intens circulată. Scenariul care se va derula la noapte în Bucureşti/ Restricţii de circulaţie

Exerciţiu în Capitală în noaptea de joi spre vineri: Va fi simulată o explozie la o staţie de metrou centrală

Pentru exerciţiul desfăşurat de către Ministerul Apărării Naţionale (MAPN) şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) vor fi mobilizaţi 70 de medici militari, 10 ambulanţe, un autocamion cu grup generator al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ”dr. Carol Davila” – SUUMC, şi spitalul mobil de tip ROL 1 avansat.

Exerciţiul desfăşurat la staţia de metrou Piaţa Romană are drept scop testarea reacţiei echipelor de salvare în cazul unei explozii ce ar putea avea loc într-o staţie aglomerată de metrou din Bucureşti.

"Conform scenariului, în jurul orei 1.00, personalul specializat din cadrul Ministerului Apărării şi Ministerului Naţionale Afacerilor Interne, respectiv două echipe de căutare-salvare, autospeciale de transport personal şi victime multiple, un spital mobil de tip ROL 1 avansat, pentru stabilizarea victimelor ce urmează a fi transportate către unităţile medicale din Bucureşti, precum şi un număr impresionant de echipaje de prim ajutor vor interveni pentru salvarea a circa 200 de victime care au fost surprinse de o explozie ce a avut loc la metrou. Vor fi testate, astfel, capabilităţile de căutare, localizare şi evacuare a victimelor în afara zonei de risc, triajul răniţilor şi transportarea acestora la unităţi medicale din Capitală, printre care se va număra şi Spitalul Universitar deUrgenţă Militar Central „dr. Carol Davila”, informează MAPN.

La exerciţiul Vigorous Warrior 2019, co-organizat Ministerul Apărării Naţionale şi de Centrul de Excelenţă al NATO pentru Medicină Militară, din Ungaria, cu sprijinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, iau parte peste 2000 de militari şi civili care reprezintă 39 de naţiuni, majoritatea membre ale NATO, precum şi 10 organizaţii civile.

Conform scenariului, exploziile produse în tunelul de metrou va genera surprinderea celor doua trenuri care vor bloca o parte dintre persoane în tunel, iar altele în staţie. Intervenţia impune intervenţia directă a salvatorilor pe la staţia Piaţa Romană, dar şi prin staţiile învecinate – Piaţa Victoriei şi Universitate. La staţia Piaţa Romană, vor fi evacuate 160 de persoane iar accesul echipajelor de intervenţie şi evacuarea victimelor se va realiza pe la intrarea de la coloane. În zonă vor fi amplasate 40 ambulanţe civile şi militare, precum şi resurse de căutare-salvare.

Numărul mare de victime, precum şi depăşirea capacităţii de primire a răniţilor în unităţile spitaliceşti va impune amenajarea unui spital militar mobil de campanie în interiorul clădirii Academiei de Studii Economice (intrarea căderea Bastiliei).

La staţia de metrou Universitate, conform scenariului, vor fi 20 de persoane evacuate. La gura de lângă Hotel Intercontinental vor acţiona resurse pentru extragerea victimelor din metrou, acordare prim ajutor, evacuare, transport la unităţi spitaliceşti. La staţia Piaţa Victoriei se va impune evacuarea unui număr de 20 de persoane. Totodată, salvatorii vor acţiona pentru extragere din metrou, acordare prim ajutor, evacuare, transport la unităţi spitaliceşti.

Restricţii de circulaţie în Capitală cu ocazia exerciţiului NATO desfăşurat de către MAPN-IGSU

Cu ocazia desfăşurării exerciţiului medical NATO “Vigorous Warrior 2019” din Capitală, în noaptea de joi spre vineri, Brigada Rutieră va dispune restricţii de circulaţie în zonele Piaţa Romană, Universitate şi Piaţa Victoriei.

Brigada Rutieră va impune restricţii de circulaţie în zona Piaţa Romană, în intervalul orar 00.00 - 06.00, pe benzile I şi II de circulaţie, adiacente gurii de metrou, sensul dinspre Str. George Enescu către Bd. Dacia, pe Bd. Dacia din ambele sensuri, pe tronsonul cuprins între rond Piaţa Romană şi Calea Dorobanţilor, în rondul din zona Piaţa Romană pe tronsonul cuprins între Bd. Gheorghe Magheru şi Str. Căderea Bastiliei şi pe Str. Căderea Bastiliei pe tronsonul cuprins între rond Piaţa Romană şi Intrarea Moneasa.

În zona Piaţa Victoriei, Brigada Rutieră din cadrul Poliţiei Capitalei anunţă "restricţionarea traficului pe banda I de circulaţie a Bd. Lascăr Catargiu, sensul de mers dinspre Piaţa Romană spre Piaţa Victoriei, pe tronsonul cuprins între Str. Grigore Alexandrescu şi Bd. Iancu de Hunedoara" urmând ca pentru Piaţa Universităţii, restricţionarea traficului să vizeze banda I de circulaţie a Bd. Nicolae Bălcescu, sensul de mers dinspre Piaţa Universităţii spre Piaţa Romană, pe tronsonul cuprins între Str. Batiştei şi Str. Traian Vuia, pe o lungime de 100 de metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici