Explozie la o staţie PECO din centrul oraşului Galaţi: capacul unui rezervor de combustibil a fost proiectat în aer şi a avariat o maşină/ Benzinăria, închisă

O explozie s-a produs, luni dimineaţă, la o staţie de alimentare cu carburanţi din oraşul Galaţi. Capacul unei pompe de benzină a fost proiectat în aer şi a lovit un autoturism care alimenta, pagubele nefiind însă însemnate.

2906 afișări
Imaginea articolului Explozie la o staţie PECO din centrul oraşului Galaţi: capacul unui rezervor de combustibil a fost proiectat în aer şi a avariat o maşină/ Benzinăria, închisă

Explozie la o staţie PECO din centrul oraşului Galaţi: capacul unui rezervor de combustibil a fost proiectat în aer şi a avariat o maşină/ Benzinăria, închisă

Explozia s-a produs în jurul orei 11.00 şi nu a fost urmată de incendiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Martorii spun că explozia nu a fost urmată de incendiu şi că maşina lovită de capacul metalic a fost avariată uşor. Probabil, incidentul de la staţia Peco din Galaţi a apărut în urma unei defecţiuni a sistemului electric de la pompa de carburant.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Galaţi, incidentul nu a fost anunţat pe canalele oficiale, iar după ce poliţiştii au văzut informaţia pe reţele de socializare, un echipaj s-a deplasat la faţa locului. De asemenea, poliţiştii au luat legătura cu reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Reprezentanţii ISU Galaţi au confirmat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că incidentul nu a fost semnalat prin sistemul de urgenţă şi au anunţat că vor trimite o echipă la faţa locului pentru a face verificări.

”Nu a fost înregistrat niciun apel la numărul unic de urgenţă 112, nu am trimis în zonă echipa de intervenţie, pompieri sau SMURD. Suntem pregătiţi să intervenim, dacă se confirmă vom trimite o echipă la faţa locului pentru a face verificări. În funcţie de ceea ce vom descoperi acolo, putem stabili şi sancţiuni”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Imediat după producerea exploziei, staţia PECO a fost închisă.

Cel puţin până la finalizarea verificărilor, benzinăria aflată într-o zonă circulată a oraşului Galaţi nu va fi redeschisă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici