Explozie lângă Târnăveni: Trei persoane rănite au fost aduse la Bucureşti cu un elicopter

Trei persoane, printre care şi un copil, au fost rănite într-o explozie care a avut loc, miercuri dimineaţă, lângă Târnăveni, judeţul Mureş, victimele urmând să fie preluate cu un elicopter pus la dispoziţie de MAI şi aduse la spitale din Bucureşti, a declarat, pentru MEDIAFAX, Raed Arafat.

557 afișări
Imaginea articolului Explozie lângă Târnăveni: Trei persoane rănite au fost aduse la Bucureşti cu un elicopter

Explozie lângă Târnăveni: Trei persoane rănite au fost aduse la Bucureşti cu un elicopter (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a spus că cele trei persoane rănite sunt doi adulţi şi o fetiţă în vârstă de 11 ani.

Adulţii au suferit arsuri pe 60% din suprafaţa corpului.

Medicul şef al SMURD Mureş, Cristian Boeriu, a declarat că adulţii au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a SMURD Mureş miercuri dimineaţă, prezentând arsuri pe mare parte din suprafaţa corpului, în timp ce o a treia victimă, un copil, are arsuri la nivelul membrelor superioare.

"La Unitatea de Primiri Urgenţe a SMURD Mureş au ajuns, miercuri dimineaţă, în jurul orei 8.00, trei victime ale unei explozii, din localitatea Băgaciu, judeţul Mureş - doi adulţi şi un copil. O femeie care are arsuri pe peste 70% din suprafaţa corporală, plus arsuri ale căilor aeriene, intubată şi ventilată mecanic, un bărbat, care are arsuri de gradele II şi III pe 30-35% din suprafaţa corporală, arsuri ale căilor aeriene şi este, de asemenea, intubat şi ventilat mecanic. O a treia victimă, un copil, are arsuri la nivelul membrelor superioare, pe suprafaţă mică. Se aşteaptă un elicopter MAI care să preia adulţii şi să-i transporte la Spitalul de Arşi din Bucureşti", a spus Boeriu.

Potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor, elicopterul Inspectoratului General de Aviaţie a decolat din Bucureşti la ora 9:10, spre Târgu Mureş, având la bord o echipă medicală formată din doi medici şi doi asistenţi de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, care va transporta în Capitală victimele unei explozii produse în judeţul Mureş.

Iniţial, răniţii au fost transportaţi la Târgu Mureş cu un elicopter cu echipaj SMURD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici