Explozie puternică în Alba: O persoană a murit, iar alta a fost rănită. Autorităţile au stabilit cauza incidentului

O persoană a murit şi alta a fost rănită, marţi, în urma unei explozii care a avut loc în curtea unei firme din Pianu de Jos, judeţul Alba. Poliţiştii fac verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat.

1275 afișări
Imaginea articolului Explozie puternică în Alba: O persoană a murit, iar alta a fost rănită. Autorităţile au stabilit cauza incidentului

O persoană a murit şi alta a fost rănită după o explozie la o firmă din Alba

Potrivit ISU Alba, pompierii au intervenit pentru acordarea primului ajutor şi pentru asigurarea măsurilor de protecţie în urma unei explozii produse în curtea unui operator economic din localitatea Pianu de Jos.

Potrivit apelului la 112, două persoane erau rănite.

La locul exploziei au intervenit şi poliţiştii din Alba, care au găsit o persoană decedată.

„O persoană a decedat pe raza localităţii Pianu de Jos, după ce suferit leziuni, în urma unei explozii. O alta persoană a suferit leziuni, posibil uşoare”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Alba.

Oamenii legii fac cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările producerii incidentului.

Explozia de la firma din Alba, unde o persoană a murit, provocată de un proiectil

Explozia din curtea unei firme de colectare a fierului vechi din Pianu de Jos, judeţul Alba, a fost provocată de un proiectil manevrat necorespunzător. Poliţiştii fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Poliţiştii din Alba au stabilit, din primele cercetări, că explozia de la firma din Pianu de Jos s-a produs pe fondul manevrării unor deşeuri de componente de proiectile.

„Din primele cercetări a rezultat că explozia s-ar fi produs pe fondul manipulării unor deşeuri de componente de proiectile în incinta unei societăţi comerciale care colectează fier vechi. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea regimului materiilor explozive”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Alba.

Poliţiştii verifică inclusiv aspectele legate de funcţionarea societăţii, precum şi provenienţa şi modul de exploatare a acestui tip de deşeuri.

Persoana decedată are 43 de ani, iar cea rănită are 52 de ani, ambele fiind din judeţuL Hunedoara.

Oamenii legii verifică şi dacă este sau nu vorba de un accident de muncă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici