Explozie puternică la o clădire din curtea unei primării din judeţul Bacău. Un muncitor a fost grav rănit

O explozie puternică a avut loc, luni după-amiază, la o construcţie din curtea primăriei băcăuane Tamaşi, în urma căreia un muncitor în vârstă de 25 de ani a fost grav rănit de bucăţi de metal, mai multe instituţii ale statului declanşând o anchetă pentru a stabili cauzele deflagraţiei.

136 afișări
Imaginea articolului Explozie puternică la o clădire din curtea unei primării din judeţul Bacău. Un muncitor a fost grav rănit

Explozie puternică la o clădire din curtea unei primării din judeţul Bacău. Un muncitor a fost grav rănit (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit primelor informaţii furnizate de către anchetatori, explozia s-a produs în momentul în care o echipă de mai mulţi muncitori executa lucrări de renovare şi extindere a unui corp de clădire la Primăria Tamaşi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bucăţi de metal aruncate de suflul puternic al exploziei l-au lovit în cap pe unul dintre muncitori, un tânăr de 25 de ani, din judeţul Vrancea, şi au spart mai multe geamuri de la primărie.

Colegii bărbatului au sunat imediat la numărul de urgenţă 112, în timp ce un cadru medical de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalul Judeţean Bacău, care locuieşte în preajma primăriei şi se afla în timpul liber, a intervenit pentru a-i opri victimei hemoragia.

Ulterior, tânărul a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, unde a fost supus unor intervenţii chirurgicale.

"Bărbatul a suferit două plăgi, una sub mandibulă, cu hemoragie puternică, şi una în zona cervicală, care i-au pus viaţa în pericol. O echipă multidisciplinară, formată din medici chirurg, neurochirurg şi ORL-list l-au supus pe pacient unor intervenţii chirurgicale”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al SJU Bacău, Mirela Romaneţ.

Specialişti de la mai multe instituţii ale statului, inclusiv poliţişti, au început o anchetă în acest caz pentru a stabili ce anume a explodat şi care sunt cauzele ce au dus la producerea incidentului.

Totodată, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Bacău au declanşat cercetări la faţa locului pentru a vedea dacă au fost respectate normele de securitate în muncă, în funcţie de care vor fi date eventuale sancţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici