Fabrica de Arme Cugir lucrează la prototipul unei arme care va înlocui AKM-ul din dotarea Armatei Române

Fabrica de Arme din Cugir lucrează, în prezent, la producerea prototipului unei arme de asalt cu muniţia aferentă, realizată la standarde NATO, cu care ar putea fi dotată în anii următori Armata Română.

2997 afișări
Imaginea articolului Fabrica de Arme Cugir lucrează la prototipul unei arme care va înlocui AKM-ul din dotarea Armatei Române

Fabrica de Arme Cugir lucrează la prototipul unei arme care va înlocui AKM-ul din dotarea Armatei Române (Imagine: Claudiu Irimie/Arhiva Mediafax Foto)

Directorul Fabricii de Arme Cugir, Horea Suciu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că fabrica a încheiat un acord de colaborare cu Ministerul Apărării Naţionale, în baza unui program naţional, prin care realizează prototipul unei arme de asalt calibrul 5,56X45 mm cu muniţia aferentă, care să îndeplinească standardele NATO.

Suciu a spus că primele prototipuri ale acestui produs militar ar trebui finalizate până la sfârşitul anului 2011, iar noua armă ar putea înlocui actualele AKM-uri aflate în dotarea Armatei Române.

El a afirmat că arma este realizată pe scheletul vechiului AKM, dar este îmbunătăţită, având dotări şi caracteristici conform standardelor NATO.

Potrivit sursei citate, noua armă de asalt este realizată în totalitate la fabrica de Arme Cugir, ea fiind în prezent în fază de testare, iar testele se realizează atât în laboratoarele fabricii, cât şi la Academia Naţională de Tehnică Militară.

Horea Suciu a spus că, în prezent, Fabrica de Arme din Cugir are contracte în valoare de milioane de dolari care acoperă producţia pentru anii 2011 şi 2012.

La rândul său, Radu Roşianu, administratorul special al UM Cugir şi al Fabricii de Arme Cugir, a declarat că producerea unei noi arme de asalt la Cugir ar putea însemna pentru Fabrica de Arme comenzi de câteva zeci de mii de bucăţi pe o perioadă de câţiva ani, dacă se va decide dotarea Armatei Române cu această armă.

Fabrica de Arme Cugir s-a format în 2004, prin divizarea Uzinei Mecanice Cugir, societatea preluând o parte din producţia de armament şi fiind o filială a Companiei Naţionale ROMARM SA.

Fabrica are, în prezent, 655 de angajaţi şi este specializată pe producţia de armament şi muniţie pentru infanterie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici