Facebook a şters 190 de conturi care incitau la violenţă armată împotriva #BlackLivesMatter

218 afișări
Imaginea articolului Facebook a şters 190 de conturi care incitau la violenţă armată împotriva #BlackLivesMatter

Facebook a şters 190 de conturi care incitau la violenţă armată împotriva #BlackLivesMatter

Reţeaua socială Facebook a eliminat 190 de conturi legate de grupurile suprematiştilor albi Proud Boys şi American Guar, potrivit Associated Press. Compania a confirmat că acele conturi incitau la violenţă împotriva protestatarilor #BlackLivesMatter. În unele cazuri conturile au îndemnat chiar la proteste armate.

„Am văzut că aceste grupuri intenţionau să adune suporteri şi membri care să meargă fizic la proteste şi, în unele cazuri, se pregăteau să meargă cu arme”, a declarat AP pentru Brian Fishman, directorul departementului Facebook care se ocupă de combaterea terorismului şi a organizaţiilor periculoase.

Paginile oficiale ale celor două grupuri au fost deja interzise de Facebook, dar membrii crează zilnic noi conturi.

Facebook a interzis oficial doar „naţionalismul alb” şi „separatismul alb” în martie 2019. Decizia a venit la câteva zile după crimele de la moscheea Christchurch, transmise în direct chiar de teroristul care, ulterior, s-a sinucis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici