Facebook va elimina patru câmpuri de informaţii din profilurile membrilor începând cu 1 decembrie

Facebook începe să trimită notificări utilizatorilor pentru a-i avertiza că în curând nu vor mai fi afişate date privind opiniile politice, orientarea religioasă, orientarea sexuală ("interesat de") şi adresa privată.

2606 afișări
Imaginea articolului Facebook va elimina patru câmpuri de informaţii din profilurile membrilor începând cu 1 decembrie

Facebook va elimina cele 4 câmpuri de informaţii din profilurile membrilor începând cu 1 decembrie.

Facebook a inclus aceste secţiuni încă de la lansarea platformei, dar se pare că preocupările legate de confidenţialitate au determinat compania să reducă numărul de identificatori de browser.

În lipsa unui comunicat oficial din partea Meta, site-ul Techcrunch a obţinut o declaraţie din partea purtătorului de cuvânt al gigantului american: "Ca parte a eforturilor noastre de a face Facebook mai uşor de utilizat, eliminăm câteva câmpuri de profil: <interesat de>, <opinii religioase>, <opinii politice> şi <adresă>. Trimitem notificări persoanelor care au completat aceste câmpuri, informându-le că vor fi eliminate. Această modificare nu afectează capacitatea nimănui de a împărtăşi informaţii despre sine în altă parte sau pe Facebook".

Schimbarea a fost observată pentru prima dată de consultantul Matt Navarra, care a postat pe Twitter o captură de ecran a notificării pe care a primit-o.

Notificarea indică faptul că alte informaţii vor rămâne pe profiluri, alături de datele, dacă sunt completate, ale adresei de e-mail şi ale numărului de telefon, care pot fi în continuare etichetate cu opţiunea "doar eu" în câmpul de vizibilitate.

Datele care vor fi eliminate nu sunt prezente pe platformele concurente, cum ar fi Twitter sau TikTok, care se concentrează în schimb pe biografii mai simple, lipsite de detalii specifice.

Vestea vine într-un moment greu pentru toate marile companii de tehnologie din SUA şi în special pentru Meta, care în ultimele zile a anunţat concedierea a aproximativ 11.000 de angajaţi, adică 13% din forţa sa de muncă, cea mai mare reducere de personal din istoria reţelei de socializare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici