Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti a lansat biblioteca virtuală

  • Învăţământului universitar din România se modernizează, FJSC lansează biblioteca virtuală şi permite accesul profesorilor şi studenţilor la bibliografia de examen în mediul digital.
  • Treptat, colecţiile bibliotecii virtuale vor fi completate cu toate documentele.
  • Accesul la această platformă digitală se realizează pe baza contului instituţional al utilizatorilor şi a permisului emis de către Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I”.
356 afișări
Imaginea articolului Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti a lansat biblioteca virtuală

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti a lansat biblioteca virtuală. Foto: Profimediaimages.ro

În scopul desfăşurării optime a procesului de învăţământ online şi respectând cerinţele legale referitoare la drepturile de autor, din luna ianuarie a acestui an Biblioteca Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, filială a Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I”, cu suportul logistic şi tehnic al facultăţii, a început digitizarea fondului de documente, acestea regăsindu-se pe platforma Microsoft Office 365, pusă la dispoziţie şi administrată de către Universitatea din Bucureşti.

Primele resurse bibliografice sunt cele aferente disciplinelor corespunzătoare primului semestru al anului universitar, documente indispensabile pentru pregătirea studenţilor în vederea susţinerii examenelor din sesiunea imediat următoare. Treptat, după o schemă de priorităţi stabilită de către cadrele didactice ale facultăţii şi organizate după principiile ştiinţei biblioteconomice, colecţiile vor fi completate cu toate documentele.

Accesul la această platformă se realizează pe baza contului instituţional al utilizatorilor şi a permisului emis de către Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I”.

Decanul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, conf. univ. dr. Antonio Momoc, a remarcat: “Biblioteca virtuală a FJSC reprezintă o etapă firească a procesului de modernizare a învăţământului universitar. Actuala criză trebuie privită şi ca o oportunitate de reducere a birocraţiei în facultate: în contextul pandemiei, când activitatea de predare şi evaluare a trecut în online, înscrierea la examenele de admitere şi de finalizare a studiilor se realizează fără cozi şi fără dosare cu şină, am eliminat ştampila din dosarul de practică profesională a studenţilor, iar acum, profesorii şi studenţii FJSC au acces la bibliografia de examen în mediul digital. Salut efortul colegilor IT ai Universităţii din Bucureşti, mulţumesc Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I” şi bibliotecarelor facultăţii pentru implementarea într-un timp scurt a acestui proiect ambiţios. Studenţii FJSC au acces de la distanţă la instrumente bibliografice necesare pentru dezvoltarea lor profesională ca viitori jurnalişti şi specialişti în comunicare.”

”Considerăm că această iniţiativă vine într-un moment salutar şi suntem convinşi că acest demers va completa fericit proiectele de digitalizare derulate de Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I”, afirmă conf. univ. dr. Mireille-Carmen Rădoi, directorul general al acestei prestigioase instituţii.

În primele zile de la lansare, biblioteca digitală a fost accesată de peste 140 de utilizatori unici, aceştia efectuând mai mult de 1650 de vizite pe site.

Detalii tehnice suplimentare referitoare la accesul pe platforma bibliotecii digitale se găsesc pe site-ul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, http://www.fjsc.unibuc.ro/ şi pe paginile de Facebook ale facultăţii, https://www.facebook.com/fjsc20, respectiv a bibliotecii, https://www.facebook.com/Biblioteca-FJSC-725655874458555.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici