Fals şi abuz în serviciu la o clinică medicală din ţară. Angajaţi acuzaţi că au eliberat fişe medicale fără verificări

  • Angajaţii unei clinici medicale sunt cercetaţi pentru că au eliberat fişe medicale fără a-i verifica pe beneficiari.
  • Clinica are filiale în Bucureşti şi Galaţi.
  • Poliţiştii au făcut şase percheziţii şi au audiat mai multe persoane.
1424 afișări
Imaginea articolului Fals şi abuz în serviciu la o clinică medicală din ţară. Angajaţi acuzaţi că au eliberat fişe medicale fără verificări

Sursa FOTO: Profimedia

Angajaţii clinicii medicale sunt cercetaţi pentru că au eliberat fişe medicale fără a-i verifica pe beneficiari, infracţiunile vizate fiind abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Joi, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Galaţi, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Sector 3 Bucureşti au efectuat şase percheziţii, în Bucureşti şi Galaţi, la punctele de lucru ale clinicii medicale. Anchetatorii au stabilit că angajaţii clinicii eliberau fişe medicale pentru obţinerea sau reînnoirea permisului de conducere fără a-i verifica pe beneficiari. Activitatea se desfăşura cu acceptul medicilor, au mai spus anchetatorii.

„Din cercetări, au rezultat indicii cu privire la faptul că angajaţi ai acestei clinici ar fi întocmit şi eliberat fişe medicale necesare obţinerii sau reînnoirii permisului de conducere, la solicitarea persoanelor fizice, fără verificarea efectivă a stării de sănătate, atestând, în mod nereal, că acestea sunt apte din punct de vedere medical pentru a conduce autovehicule. Această activitate s-ar fi desfăşurat cu acceptul medicilor specialişti, angajaţi ai clinicii şi ale căror parafe sunt aplicate pe fişele medicale în cauză”, au transmis reprezentanţii IPJ Galaţi.
În urma percheziţiilor, două persoane au fost duse la sediul Poliţiei pentru audieri. Ulterior, cele două au aflat că vor fi cercetate în stare de libertate fiind plasate sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici