Fără cozi interminabile: Cererile pentru eliberarea paşapoartelor au scăzut cu peste 50%

  • Serviciile paşapoarte din România au fost afectate de COVID
  • Cererile pentru eliberarea paşapoartelor au scăzut în această perioadă cu peste 50% faţă de anul trecut
  • Din septembrie taxele pentru paşaport se achită doar în conturile Imprimeriei Naţionale deschise la CEC Bank
295 afișări
Imaginea articolului Fără cozi interminabile: Cererile pentru eliberarea paşapoartelor au scăzut cu peste 50%

Dacă înainte stăteai ore întregi la coadă ca să îţi faci paşaportul şi te programai cu luni înaine, acum nu mai este cazul. Serviciile paşapoarte sunt aproape goale. Din cauza pandemiei cererile au scăzut în această perioadă cu peste 50 la sută. La Cluj de pildă, anul trecut au fost peste 40.000 de cereri, iar acum s-au înregistrat doar 17.000.

Alexandru a profitat de această situaţie şi şi-a ridicat paşaportul în timp record. Trebuie să ştii că începând cu 2 septembrie taxele se achită doar în conturile Imprimeriei Naţionale deschise la CEC Bank.

„Am venit să îmi fac paşaport şi să îl ridic. Mă duc în străinătate şi m-am gândit că acum este momentul cel mai bun, pentru că oricum nu este aglomerat şi am profitat. Plec în Anglia pentru studii la master”, povesteşte el. 

Întrebat de ce îşi face paşaport, Vasile răspunde: „Să îl am”. Nu are planuri de călătorie: „Am văzut că nu e nimeni şi am zis să îl fac.“

„În primele opt luni ale anului 2019 am înregistrat un număr de 43.000 de cereri, anul acesta au fost înregistrate un număr de 17.000 de cereri. O scădere cu un procent de peste 50% a numărului de cereri faţă de anul anterior. Cererile de paşaport de pot depune doar pe baza programărilor online, iar din data de 2 septembrie, taxele pentru paşaport se achită în conturile imprimeriei naţionale deschise la CEC Bank“, spune Adela Orosan, comisar de poliţie Serviciul Paşapoarte Cluj.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici