Fără o conexiune la internet, elevii şcolilor din scenariul roşu vor primi cursurile prin poştă

  • Peste 100 de şcoli din România încep luni cursurile online
  • În Bivolari, judeţul Iaşi, celor care nu au internet, poştaşul le va duce cursurile în plic
  • În Suhurlui, Galaţi elevii se vor putea uita la televizor la ore
601 afișări
Imaginea articolului Fără o conexiune la internet, elevii şcolilor din scenariul roşu vor primi cursurile prin poştă

Fără o conexiune la internet, elevii şcolilor din scenariul roşu vor primi cursurile prin poştă

Nu merg la şcoală şi ar trebui să facă ore online. Mii de elevi din toată ţara sunt în această situaţie: 101 şcoli încep cursurile în scenariul roşu. Asta presupune că au nevoie de conexiune la internet şi încă una bună. Aşa că am făcut un test, pe site-ul aisemnal.ro, să vedem dacă şcolile aflate în scenariul roşu ar putea, practic să îşi ţină orele online. Am încercat pe 4 reţele de telefonie mobilă.

Cum se vor face orele, totuşi, în acele localităţi? În Bivolari, în judeţul Iaşi, la cei care nu au semnal se va duce poştaşul, o dată pe săptămână, cu un plic plin de cursuri. Iar în Suhurlui, în Galaţi, materia pentru prima săptămână de şcoală a fost comprimată şi înregistrată şi va fi difuzată la televizor. Nu uita că aceste scenarii se pot schimba oricând, în funcţie de situaţia epidemiologică din fiecare zonă în parte.

Onuţ Atansiu, inspector şcolar general, ISJ Galaţi: Materia pe care lui ar fi trebuit să îi fie prezentată în cursul săptămânii 14-21 va fi comprimată într-o oră, o oră şi ceva, prezentată de către un profesor la televizor.

Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM: Vreau să vă spun că în acest moment, aproximativ 26% din şcolile din România nu au conexiune de internet fix. Internetul mobil nu suplineşte ca şi capacitate partea de internet fix. 26% din şcoli. E iresponsbailitate modul în care lucrează Guvernul

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici