Fata de 13 ani a născut. Copilul este sănătos

Fata de 13 ani cu multiple afecţiuni, adusă miercuri cu elicopterul SMURD de la Bârlad la Iaşi, a născut în cursul serii la Maternitatea "Elena Doamna" prin cezariană, copilul fiind sănătos.

761 afișări

Medicul Eduard Crauciuc, din cadrul Maternităţii "Elena Doamna" din Iaşi, a declarat presei că fata de 13 de ani, adusă cu un elicopter SMURD de la Spitalul de Urgenţe din Bârlad, a fost supusă unei intervenţii de cezariană, intervenţia decurgând fără probleme.

"Tânăra pacientă a fost supusă unei intervenţii de cezariană. Băieţelul are 3.200 de grame şi este sănătos. Atât mama, cât şi copilul vor rămâne internaţi în spital cel puţin o săptămână", a spus medicul Eduard Crauciuc.

El a adăugat că starea mamei este stabilă, aceasta rămânând sub supraveghere.

Tânăra are probleme cardiace, renale şi pulmonare.

Adolescenta de 13 ani dintr-un centru maternal din municipiul Bârlad a fost transportată, miercuri, la Iaşi, cu un elicopter SMURD, după ce i s-a declanşat naşterea, suferind de multiple afecţiuni.

Transportată la Spitalul de Urgenţă Bârlad, adolescenta a fost preluată de elicopterul SMURD şi transportată la un spital din Iaşi Iaşi, având în vedere multiplele complicaţii cardiace, renale şi pulmonare pe care adolescenta le avea.

Fata se afla în Centrul Maternal Bârlad încă din septembrie a acestui an, fiind sub supravegherea specialiştilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui.

"Pacienta a ajuns la noi la spital cu dureri de naştere, însă ţinând cont de multiplele complicaţii pe care le avea s-a decis transferarea la Clinica de maternitate din Iaşi. Adolescenta a mai fost internată la Clinica Univeristară la începutul lunii noiembrie din cauza complicaţiilor apărute pe perioada sarcinii. De altfel, cei de la Clinica Universitară au spus că cel mai bine ar fi ca adolescenta să nască acolo din cauza complicaţiilor cardiace, renale şi pulmonare de care suferă, declara managerul Spitalului de Urgenţă Bârlad, Viorel Petcu.

Potrivit sursei citate, adolescenta avea contraindicaţii totale de a rămâne însărcinată având în vedere problemele medicale pe care le avea, precum şi vârsta ei.

Adolescenta era însărcinată în 37 de săptămâni, tatăl biologic al copilului fiind, cel mai probabil, un bărbat în vârstă de 60 de ani, din localitatea Coroieşti, satul de domiciliu al adolescentei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici