Fata de 14 ani infectată cu HIV care a născut în 2008 a fugit din centrul de plasament din Cernavodă

Adolescenta de 14 ani, din localitatea braşoveană Teliu, infectată cu virusul HIV şi care a născut un băieţel în august 2008, a fugit din centrul de plasament din Cernavodă, judeţul Constanţa, şi s-a întors la părinţii ei, împreună cu o altă tânără de la centrul constănţean.

26 afișări

Georgeta-Mihaela B. a fugit de nenumărate ori de la centrul de plasamant din Codlea, judeţul Braşov, iar reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Braşov au decis să o trimită la un centru medical şi de plasament din Cernavodă, unde urma să stea sub supraveghere şi tratament, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Poliţiştii au găsit-o însă pe fată, sâmbătă seară, la părinţii acesteia, în localitatea braşoveană Teliu, împreună cu o altă fugară, Valerica H. (22 ani), din Cernavodă.

Cele două tinere au fost date în urmărire naţională în 26 martie, potrivit comisarului şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov.

Tinerele au fost laute de Poliţie şi încredinţate din nou administratorului centrului din Cernavodă.

În ceea ce-o priveşte pe minora braşoveancă, nu este pentru prima dată când aceasta fuge din centrele de plasament sau din spitale. De fiecare dată, poliţiştii o găseau fie acasă la părinţii săi, fie pe străzi, unde se prostitua şi se droga. Adolescenta, în vârstă de 14 ani, din localitatea braşoveană Teliu, s-a aruncat pe 24 august 2008 de la etajul cinci al unei clădiri, cu doar câteva zile înainte de a naşte, însă s-a ales doar cu câteva zgârieturi. Fata, deşi are familie, a ales strada şi de la 11 ani este alcoolică, se droghează şi se prostituează. Fata se află în evidenţa DGASPC încă de când avea 11 ani şi a fost găsită în comă alcoolică pe străzi. Ea a fost instituţionalizată la "Casa Prieteniei" în perioada august 2005 - mai 2006. Fiind alcoolică, fata obişnuia să bea spirtul medicinal din dotarea instituţiei. După această perioadă, fata s-a întors în familie, iar timp de şase luni a fost monitorizată şi renunţase o vreme la viaţa de stradă, potrivit conducerii DGASPC, însă după o perioadă fata a început din nou să fugă de acasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici