Video Faţă în faţă cu epidemia, tot mai mulţi români sunt de acord cu vaccinarea obligatorie. „Trebuie să fii inconştient să nu accepţi”

  • Odată cu pandemia COVID-19, oamenii nu mai sunt atât de vehemenţi împotriva vaccinării obligatorii
  • Psiholog: Oamenii percep descoperirea unui vaccin contra COVID-19 ca pe o sursă de protecţie
  • Medicii recomandă vaccinarea celor cu afecţiuni cardio-vasculare cronice pentru creşterea rezistenţei
699 afișări

De când cu pandemia, cum te uiţi la ideea vaccinării obligatorii în România? Psihologii susţin că tot mai mulţi români lasă la o parte teoriile conspiraţiei şi că sunt gata să se imunizeze.

Ioana Dumitru, psiholog: „Automat la nivel psihologic starea lor de anxietate este puternic influenţată. Tocmai din aceste considerente poziţia cetăţenilor s-a schimbat în ce priveşte vaccinarea, în sensul în care oamenii percep descoperirea unui vaccin contra acestui virus ca fiind într-adevăr o sursă de protecţie.”

Oamenii şi-au exprimat părerea. „Orice vaccin împotriva bolilor, care cu ajutorul vaccinurilor au fost eradicate, că sunt şi oameni de rea voinţă. Dacă ţi-ai face rău numai ţie treaba ta. Faci rău refuzând altora.”

„Categoric. Orice posibilitate şi metodă de a eradica nenorocirea asta. Trebuie să fii inconştient să nu accepţi.”

Medicii recomandă vaccinarea în special a celor cu afecţiuni cardio-vasculare cronice pentru creşterea rezistenţei.

Dr. Adrian Tase, cardiolog: „Colegiul American de Cardiologie, într-o declaraţie recentă, recomandă cu fermitate vaccinarea generală a tuturor pacienţilor cu boli cadrio-vasculare cronice în vederea reducerii incidenţei altor forme de infecţie respiratorie care ar scădea rezistenţa organismului şi faţă de Coronavirus.”

Legea vaccinării obligatorii urmează să fie dezbătută de Camera Deputaţilor, care este for decizional.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici