Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer acuză: Situaţia reală este dezastruoasă. Pintea minte cum respiră

Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România, Cezar Irimia, a declarat, joi, după anunţul lui Ludovic Orban că nu mai sunt bani pentru programele din sănătate şi salarii, că situaţia este într-adevăr dezastruoasă şi că asociaţiile au semnalat asta încă de anul trecut.

961 afișări
Imaginea articolului Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer acuză: Situaţia reală este dezastruoasă. Pintea minte cum respiră

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer: Situaţia este dezastruoasă. Pintea minte cum respiră

"Situaţia reală este dezastruoasă, dezastru pot spune, încă de anul trecut trăgeam semnale de alarmă privind subfinanţarea crasă a sistemului de sănătate, iar doamna Pintea m-a acuzat că dezinformez opinia publică. Într-adevăr bugetele spitalelor au rămase îngheţate încă de pe vremea domnului Ponta. S-au mărit salariile pe bună dreptate şi noi am susţinut mărirea salariilor, dar bugetele nu au mai fost mărite. Pentru acest lucru noi am avut de suferit, pacienţii, pentru că nu am avut acces la toate medicamentele necesare, iar acum dezastrul este finalizat printr-o dispariţie majoră a medicamentelor din România, deoarece doamna ministru a avut o politică de preţuri dezastruoasă, aşa cum a condus şi sistemul de sănătate. Cel mai mic preţ din Europa, o măsură populistă, dar am rămas fără medicamente…", a declarat Cezar Irimia, la Antena 3.

Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România a acuzat-o pe Sorina Pintea că a ignorat complet avertismentele asociaţiilor.

"Efectele le simţim încă de la început de an, când am tras semnale de alarmă, am depus memorii la doamna ministru, ne-a ignorat total. Iar noi numărăm în fiecare zi 142 de morţi din patologia oncologică şi este statistică europeană, doar de statistică aceea ne putem lega, deoarece realitatea este mult mai gravă şi doamna ministru minte cum respiră. Îmi cer scuze că folosesc asemenea cuvinte, dar ne-am săturat de ipocrizie şi totul este pe viaţă noastră şi pe banii noştri", a completat Cezar Irimia.

Reacţia preşedintelui Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România vine după ce premierul Ludovic Orban a anunţat că, în prezent, nu sunt bani suficienţi pentru a încheia anul nici pentru salarii, nici pentru programele de sănătate. „Evident rezultatul la rectificare va fi o evaluare a necesităţilor care vor fi identificate de domnul ministru împreună cu echipa. Încă nu vă putem spune care este cifra (la rectificare – n.r.). Cert este că nu sunt bani suficienţi pentru a încheia anul nici pentru programe de sănătate, nici în ceea ce priveşte bugetul Casei”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a fost completat de ministrul Sănătăţii, Victor Costache, care a spus că nu sunt bani nici pentru salarii. „Nici de salarii. E vorba de aproximativ 4 miliarde de RON”, a spus Victor Costache.

 

Taguri:
cezar irimia,
orban,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici