Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa l-a dat în judecată pe compozitorul melodiei "Soy un rumano en Madrid" - VIDEO

Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE) l-a dat în judecată pe compozitorul melodiei "Soy un rumano en Madrid", căruia i-a ceut daune morale de 100.000 de euro, dar şi scuze publice poporului român, se arată într-un comunicat transmis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

192 afișări
Imaginea articolului Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa l-a dat în judecată pe compozitorul melodiei "Soy un rumano en Madrid" - VIDEO

Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa l-a dat în judecată pe compozitorul melodiei "Soy un rumano en Madrid" - VIDEO

FADERE, sprijinită de o casă de avocatură spaniolă, a înaintat acţiunea în instanţă vineri dimineaţă.

Reprezentanţii federaţiei spun că banii ceruţi ca daune morale vor fi cheltuiţi într-un proiect pentru îmbunătăţirea imaginii românilor din Spania.

Videoclipul melodiei "Soy un rumano in Madrid" a fost postat pe YouTube, în urmă cu cinci zile, sub genericul "Parodia de Torbe".

Potrivit FADERE, piesa lansată de actorul din filme pentru adulţi Torbe aduce insulte comunităţii românilor din Spania, despre care spune că este formată din hoţi de buzunare şi prostituate.

"În urma scrisorii trimise de FADERE către Youtube, melodia a fost blocată în noaptea trecută (joi noapte, n.r.), însă în această dimineaţă Torbe a mai postat-o de încă două ori. Felicităm comunitatea românească din Spania care s-a mobilizat într-un mod spectaculos şi a marcat clipul cu «nu îmi place». Rugăm să facă în continuare acest lucru", se arată în comunicat.

Reprezentanţii YouTube au declarat joi, pentru MEDIAFAX, referitor la melodia "Soy un rumano en Madrid", că, în condiţiile în care un video raportat încalcă regulile comunităţii YouTube, el va fi eliminat de pe acest site.

"Utilizatorii de YouTube au la dispoziţie instrumente prin care pot raporta conţinut care încalcă regulile comunităţii YouTube. Dacă un video raportat încalcă aceste reguli, îl vom elimina de pe YouTube", au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii YouTube.

Mai multe despre politicile YouTube privind conţinutul pot fi consultate pe această platformă: http://www.youtube.com/yt/policyandsafety/ro/policy.html.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici