Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie suspendă greva generală

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie suspendă greva generală anunţată pentru vineri, precum şi pichetele de marţi, după ce Ministerul Munii a trimis o notă către direcţiile teritoriale în care se arată că vor fi respectate toate drepturile prevăzute în contractele colective de muncă.

69 afișări
Imaginea articolului Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie suspendă greva generală

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie suspendă greva generală (Imagine din arhivă; Luiza Puiu/Mediafax Foto)

Preşedintele executiv al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), Romel Neagu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că acţiunile de protest programate pentru această săptămână vor fi suspendate, în urma discuţiilor de vineri cu reprezentanţii Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) privind aplicarea legii unice de salarizare.

"După discuţiile de vineri, de la Ministerul Muncii, reprezentanţii acestei instituţii au trimis luni către toate direcţiile teritoriale clarificări privind OUG 1/2010 referitoare la aplicarea legii unice de salarizare. Astfel, toate drepturile salariale prevăzute în contractele colective de muncă vor fi respectate, în aşa fel încât niciun salariat să nu înregistreze diminuări ale veniturilor avute în luna decembrie 2009", a precizat Romel Neagu.

În aceste condiţii, acţiunile de protest anunţate de FNSA vor fi amânate până la clarificarea problema legate de păstrarea locurilor de muncă.

Cele 46.000 de semnături pentru susţinerea grevei generale rămân valabile în cazul reprogramării acesteia, a precizat Romel Neagu.

Liderul sindical a subliniat că urmează discuţii cu reprezentanţii MMFPS privind disponibilizările din administraţie.

Totodată, Romel Neagu a mai spus că FNSA va participa la toate acţiunile de protest anunţate de "Cartel Alfa", confederaţie la care este afiliată.

Sindicaliştii FNSA au început protestele în 2 februarie, cu o grevă de avertisment de două ore. Conform calendarului protestelor, sindicaliştii FNSA urmau să picheteze, în 9 februarie, ministerele Muncii şi Internelor, iar pe 12 februarie să intre în grevă generală pe termen nelimitat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici