Federaţia Sanitas a strâns peste 50.000 de semnături pentru greva de avertisment. DATA de la care angajaţii din sănătate să intră în grevă generală

Federaţia Sindicală Sanitas a anunţat că s-au strâns peste 50.000 de mii de semnături, precizând că sunt îndeplinite condiţiile pentru declanşarea grevei de avertisment, care va avea loc luni, urmând ca pe 11 mai angajaţii din sănătate să intre în grevă generală.

739 afișări
Imaginea articolului Federaţia Sanitas a strâns peste 50.000 de semnături pentru greva de avertisment. DATA de la care angajaţii din sănătate să intră în grevă generală

Federaţia Sanitas a strâns peste 50.000 de semnături pentru greva de avertisment. DATA de la care angajaţii din sănătate să intră în grevă generală

Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas a analizat listele de semnături pentru grevă, constatându-se că sunt peste 50.000 de semnături, ceea ce înseamnă că sunt îndeplinite condiţiile legale pentru declanşarea grevei de avertisment în sistemul de sănătate şi asistenţă socială.

Potrivit calendarului propus de sindicat, greva de avertisment va avea loc luni, între orele 09.00-11.00, iar pe data de 11 ma, angajaţii din sănătate şi din asistenţă socială vor intra în grevă generală.

Sanitas reiterează faptul că organizaţia rămâne deschisă la dialog, în condiţiile în care partea guvernamentală oferă soluţii consistente pentru rezolvarea problemelor generate în Sănătate şi Asistenţă socială prin aplicarea noii legi a salarizări.

Anunţul vine după ce, joi, Viorica Dăncilă a precizat că sindicatele din Sănătate sunt chemate în data de 8 mai la discuţii cu premierul şi miniştrii Muncii, Sănătăţii şi de Finanţe, legat de nemulţumirile acestora privind sporurile.

"Marti, 8 mai ora 10 să avem, împreună cu miniştrii Sănătăţii, Muncii şi de Finanţe o întâlnire cu reprezentanţii federaţiilor sindicale din Sănătate pentru a vedea nemulţumirile acestora şi cum putem găsi soluţii", a declarat prmeierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de guvern de joi.

Aproximativ 10.000 de angajaţi din sănătate au protestat, săptămâna trecută, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de reducerile salariale cauzate de plafonarea sporurilor.

Sindicaliştii susţin că sunt scăderi salariale în domeniu cuprinse între 500 şi 1.100 de lei.

Pe de altă parte, Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a transmis, în contextul protestelor, că nu s-a putut ajunge la o soluţie cu sindicatele în ceea ce priveşte regulamentul de sporuri, iar dacă nu era asumat cel discutat, fără anexa 10, nu se puteau plăti sporurile în aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici