Federaţia Sindicatelor din Penitenciare, răspuns pentru Liviu Dragnea: În penitenciare erau 73 de persoane pentru abuz în serviciu, nu mii

Preşedintele Federatiei Sindicatelor din Penitenciare i-a răspuns lui Liviu Dragnea, care şi-a cerut scuze miilor de români condamnaţi pentru abuz în serviciu că, de fapt, în luna ianuarie, se aflau 73 de condamnaţi pentru abuz în serviciu, cifră care s-a redus drastic după recursul compensatoriu.

4212 afișări
Imaginea articolului Federaţia Sindicatelor din Penitenciare, răspuns pentru Liviu Dragnea: În penitenciare erau 73 de persoane pentru abuz în serviciu, nu mii

Federaţiei Sindicatelor din Penitenciare, răspuns pentru Liviu Dragnea: În penitenciare erau 73 de persoane pentru abuz în serviciu, nu mii

"Domnul Liviu Dragnea, preşedinte al Camerei Deputaţilor şi recent condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru infracţiuni de abuz în serviciu, a declarat că îşi cere <iertare de la miile de români, care unii stau în puşcărie pe un articol neconstituţional, alţii sunt târâţi prin tribunale pe baza aceloraşi articole sovietice (...)>. Nu comentăm construcţia frazei, emoţia momentului explică scăpările, dar, pentru conformitate, precizăm că în penitenciarele româneşti, la 30 ianuarie 2018, se aflau în detenţie exact 73 de condamnaţi la pedepse cu închisoarea între 2 şi 5 ani pentru infracţiunea de abuz în serviciu. Această cifră s-a redus sensibil după aplicarea legii recursului compensatoriu", a precizat Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP).

În schimb, preşedintele federaţiei ţine să amintească preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, faptul că în penitenciare sunt încarcerate mii de persoane pentru fapte de violenţă cărora nu trebuie să le ceară cineva scuze.

"În penitenciare sunt în schimb mii de criminali (6156), tâlhari (4387), condamnaţi pentru furturi (5190), violatori (1979), traficanţi de droguri (1434) şi condamnaţi pentru înşelăciune (997). Nu există niciun motiv ca cineva să le ceară scuze. Nici măcar un viitor coleg, actual demnitar al Statului Român. Reamintim că, după aplicarea legii gratierii mascate, 1 din 5 condamnaţi pentru infracţiunile de mai sus au fost puşi în libertate. Astăzi sunt aşadar liberi pe stradă şi comit alte infracţiuni mii de criminali, violatori, tâlhari şi hoţi. Statistic peste 70% din cei peste 5.000 de beneficiari se vor întoarce făcând alte mii de victime", a mai precizat Sorin Dumitraşcu.

„Ca o curiozitate statistică, domnul Liviu Dragnea este singurul condamnat pentru infracţiuni de abuz în serviciu, care a instigat la deturnarea banilor destinaţi pentru asistenţa socială. Banii destinaţi copiilor orfani sau plasaţi în grija statutului ori a persoanelor defavorizate, au fost astfel folosiţi în interes de partid pentru plata unor sinecurişti. În acest context, îl informăm pe domnul Liviu Dragnea că Penitenciarul Giurgiu are un grad de ocupare de 87,21%, dar că ministrul Justiţiei a avut grijă să-l clasifice ca fiind în condiţii improprii, deşi este unul dintre cele 3 penitenciare construite după 1989. Va avea, deci, spaţiu suficient şi va beneficia şi de reducere de pedeapsă dacă va fi repartizat la acest penitenciar pe baza criteriului domiciliului”, a mai subliniat Sorin Dumitraşcu.

Liderul FSANP a îi recomandă lui Dragnea să aibă în vedere milioanele de români pe care i-a minţit, pentru a-şi cere scuze.

„Aşadar, dacă simte nevoia să ceară cuiva iertare, îi recomandăm domnului Liviu Dragnea să se aibă în vedere milioanele de români pe care i-a minţit, zecile de mii de victime ale infracţiunilor care n-au primit nicio despăgubire şi miile de angajaţi din penitenciare care, deşi lucrează în condiţii improprii, încă mai au de recuperat o datorie de peste 1 milion de ore suplimentare neplătite. Ar fi un început. Din păcate, însă, n-o va face. A inventat "statul paralel" aşa cum înaintaşi ai domniei sale au inventat "agenturili străine", ori - mai târziu, după Revoluţie - "elementele reacţionare", mai spune Dumitraşcu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi-a cerut vineri iertare miilor de români, "care unii stau în puşcărie pe un articol neconstituţional, alţii sunt târâţi prin tribunale pe baza aceloraşi articole sovietice, iar alţii sunt târâţi pe la DNA şi mai sunt alte mii, zeci de mii, care nici măcar nu ştiu că au dosar".

"Rămân la conducerea PSD pentru a duce toate aceste lucruri la capăt şi le voi duce. Rămân şi în conducerea majorităţii parlamentare împreună cu domnul Călin Popescu Tăriceanu. Nu va trece moţiunea de cenzură. În schimb, şi eu şi colegii mei am decis astăzi să fim mult mai fermi şi mult mai radicali cu tot ceea ce trebuie să facem", a spus liderul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici