Femeia acuzată în Canada că şi-a răpit copilul află dacă va fi eliberată

Anamaria Nedelcu, femeia acuzată în Canada că şi-a răpit copilul, va afla dusă, joi, în faţa judecătorilor pentru a se stabili dacă va fi eliberată din arest, urmând ca magistraţii să ia în discuţie şi cererea de erxtrădare.

907 afișări
Imaginea articolului Femeia acuzată în Canada că şi-a răpit copilul află dacă va fi eliberată

Femeia acuzată în Canada că şi-a răpit copilul află dacă va fi eliberată (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă, joi, contestaţia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti la decizia instanţei prin care s-a dispus arestarea preventivă a femeii, urmând să se stabilească definitiv dacă Anamaria Nedelcu va fi eliberată.

Tot joi, Curtea de Apel Bucureşti discută cererea făcută de autorităţile din Canada, privind extrădarea femeii, aceasta fiind acuzată de răpire internaţională de minori şi încălcare a ordinului de custodie pentru că în anul 2014 a decis să plece din Canada alături de unul dintre copii săi minori, deşi pentru acesta avea ordin comun de custodie alături de tatăl lui.

Potrivit articolului 43 din legea 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, "după identificare, procurorul general competent sesizează de îndată Curtea de Apel competentă, pentru a aprecia asupra luării măsurii arestării provizorii în vederea extrădării a persoanei extrădabile şi continuarea procedurii judiciare de soluţionare a cererii de extrădare".

În sala de judecată, la data de 13 aprilie, atunci când s-a dispus arestarea femeii, procurorii au susţinut că nu se impune arestarea preventivă a acesteia, însă instanţa a dispus emiterea unui mandat de arestare pentru 30 de zile, în vederea extrădării. Ulterior, Parchetul Curţii de Apel Bucureşti a contestat hotărârea.

Anamaria Nedelcu a locuit în Canada până în 2014 când a decis să plece alături de unul dintre copii săi minori, deşi pentru acesta avea ordin comun de custodie alături de tatăl lui. După plecare, tatăl copilului a făcut plângere penală iar acum femeia este urmărită penal pentru răpire şi încălcarea unui ordin comun de custodie, fapte pentru care, în Canada, riscă până la 10 ani de închisoare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici