Femeia care şi-a aruncat fetiţa din taxi rămâne internată, urmând să fie dusă la INML

Femeia care şi-a aruncat fetiţa dintr-un taxi, pe Podul Grant, este în continuare internată la Spitalul de Psihiatrie "Alexandru Obregia", primeşte tratament pentru tulburare psihică gravă, urmând să fie dusă la INML pentru a se stabili dacă a avut discernământ.

99 afișări
Imaginea articolului Femeia care şi-a aruncat fetiţa din taxi rămâne internată, urmând să fie dusă la INML

Femeia care şi-a aruncat fetiţa din taxi rămâne internată, urmând să fie dusă la INML (Imagine: Shutterstock)

"Pacienta este în spital, sub îngrijire medicală, fiind vorba despre o tulburare psihică gravă. Urmează să fie prezentată la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru a se stabili dacă a avut discernământ atunci când şi-a aruncat fetiţa din taxi", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalul de Psihiatrie "Alexandru Obregia", Rodica Năstase.

Femeia - în vârstă de 40 de ani, din Oradea, fost grefier la Curtea de Apel Oradea - a fost internată la Spitalul "Alexandru Obregia" din Capitală în 11 octombrie, după ce şi-a aruncat fetiţa din taxi.

Ea a spus că are antecedente psihiatrice personale din 2010 şi că i s-a recomandat tratament, însă l-a întrerupt total, fără aviz medical, întrucât a considerat că "s-a făcut bine", spunea doctorul Rodica Năstase, după internarea femeii.

Potrivit medicilor, pacienta a negat că ar fi vrut să-i facă rău fetiţei. "Are însă o frică, întrucât simte că fetiţa ei este în primejdie, că cineva vrea să-i facă rău, şi spune că a mai avut asemenea trăiri", preciza Rodica Năstase.

În ceea ce priveşte discernământul femeii, Rodica Năstase spunea că acesta nu poate fi stabilit nici în policinică, şi nici în spital, ci doar de către o echipă complexă de la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici".

"Stabilirea discernământului femeii asupra faptelor sale nu poate fi precizat decât de către INML, în niciun caz de policlinici şi de către spitale de psihiatrie. La rândul lui, INML va examina atât pacientul, cât şi documentele întocmite de Spitalul Obregia, într-o comisie multidisciplinară", preciza Rodica Năstase.

Cazul este anchetat de procurori de la Parchetul Capitalei, împreună cu poliţiştii judiciarişti.

Femeia a venit în 11 octombrie cu trenul la Bucureşti, împreună cu fetiţa ei de un an şi jumătate. Ajunsă în Capitală, de la Gara de Nord femeia s-a urcat cu copilul într-un taxi, iar când a ajuns pe Podul Grant, a deschis portiera şi a aruncat-o pe fetiţă din maşină.

Fetiţa a fost internată atunci cu escoriaţii faciale şi un traumatism cranio-cerebral minor, iar în 12 octombrie a fost luată de către tatăl ei, Radu Ovidiu Bugariu, şi dusă într-un sat de lângă Timişoara, unde bărbatul stă singur.

Femeia a fost reţinută de poliţiştii Serviciului Omoruri, care au internat-o la Spitalul "Alexandru Obregia", în condiţiile în care aceasta avea tulburări de comportament evidente, iar după primele verificări a reieşit că este luată în evidenţă ca suferind de afecţiuni psihice.

În plus, în istoricul său mai figurau două incidente similare, iar cu o zi înainte de a ajunge în Bucureşti, aceasta fusese implicată într-un scandal soldat cu intervenţia unui echipaj de poliţie, la Băile Felix, după ce a dat copilului să bea alcool.

Tatăl fetiţei spunea, după ce a fost audiat la Poliţia Capitalei, că din iulie femeia îl sună şi îi spune că el vrea să ucidă copilul şi că pune oameni să o urmărească şi să o otrăvească pe micuţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici