Femeie acuzată că şi-ar fi răpit fiica de 6 ani din Suedia, arestată la Suceava/ Mama şi fetiţia, găsite la Mănăstirea Putna

O femeie din Sibiu a fost arestată, la Suceava, în baza unui mandat european emis de autorităţile suedeze, fiind acuzată că şi-ar fi răpit fiica în vârstă de 6 ani, din Suedia. Mama şi fetiţia au fost găsite de poliţişti la Mănăstirea Putna, copila fiind internată într-un centru de plasament.

5305 afișări
Imaginea articolului Femeie acuzată că şi-ar fi răpit fiica de 6 ani din Suedia, arestată la Suceava/ Mama şi fetiţia, găsite la Mănăstirea Putna

Femeie acuzată că şi-ar fi răpit fiica de 6 ani din Suedia, arestată la Suceava/ Mama şi fetiţia, găsite la Mănăstirea Putna

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Suceava femeia, originară din judeţul Sibiu, a fost arestată în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile suedeze însă urmează să fie pusă în libertate după ce judecătorii au stabilit că infracţiunea de răpire de către mama nu este prevăzută în Codul Penal al României, cercetările urmând să continue în acest dosar de către autorităţile suedeze.

„O femeie care trăia în concubinaj cu un alt cetăţean român a venit în România, legal, împreună cu fiica sa, după ce s-a separat de concubinul acesteia. Bărbatul a depus în Suedia o plângere pe numele femeii acuzând-o de răpirea copilului. În baza mandatului european de arestare, femeia a fost reţinută pentru 24 de ore şi apoi arestată. Ea se află în arestul Inspectoratului de Poliţie Suceava şi urmează să fie pusă în libertate. În Codul Penal din România nu există o infracţiune de acest fel, în care un părinte poate fi acuzat că şi-a răpit copilul”, a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu.

Mama şi fetiţa au fost prinse în timp ce se aflau în vizită la Mănăstirea Putna, din judeţul Suceava. Femeia a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Suceava, iar fetiţa în vârstă de şase ani a fost internată întru un centru de plasament al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Suceava de unde a fost, ulterior, preluată de tată.

În acest caz, Curtea de Apel Suceava a decis, luni după-amiază, ca femeia acuzată de răpire de autorităţile suedeze să fie pusă în libertate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici