Femeie din Filiaşi, terorizată de vecinul de 80 de ani. I-a spart uşa şi o ameninţă cu moartea

  • Femeia, în vârstă de 43 de ani, locuieşte alături de cele fiice.
  • Poliţiştii au deschis dosar penal bărbatului în vârstă de 80 de ani.
  • Bărbatul a bătut-o pe una dintre fiicele sale, iar instanţa a dispus o expertiză psihiatrică.
1989 afișări
Imaginea articolului Femeie din Filiaşi, terorizată de vecinul de 80 de ani. I-a spart uşa şi o ameninţă cu moartea

Femeie din Filiaşi, terorizată de vecinul de 80 de ani. I-a spart uşa şi o ameninţă cu moartea

O femeie din oraşul Filiaşi, judeţul Dolj, se plânge că, de doi ani de zile, este terorizată de un vecin de 80 de ani, care i-ar fi spart uşa, a bătut-o pe una dintre fiicele sale, iar pe ea o ameninţă cu moartea. Poliţiştii au deschis un dosar penal.

Rozalia Vlăduţ are 43 de ani şi locuieşte de patru ani împreună cu cele două fiice ale sale, într-un apartament din Filiaşi, în baza unui contract de comodat.

Femeia a povestit, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că de doi ani de zile, unul dintre vecinii săi, un bărbat de 80 de ani, o ameninţă cu moartea, a i-a distrus două uşi şi a bătut-o pe una dintre fiicele sale.

Rozalia Văduţ spune că viaţa lor este un adevărat coşmar şi că de teama vecinului stau în casă pe întuneric şi nu merg niciodată singure prin bloc.

„La început încerca să intre în vorbă cu noi. I-am dat <bună ziua> şi atât. Apoi, de doi ani de zile, a început să ne urmărească, să ne ameninţe. Mi-a distrus de două ori uşa de la intrare. A bătut-o pe fata mea cea mare. De două ori a prins-o la uşă şi a bătut-o, are fata şi certificat medico-legal. E proces pe rol de un an şi jumătate că era majoră.(…) Ne urmăreşte, se uită pe vizor. Coboară în faţa blocului şi se uită dacă e lumina aprinsă. Eu am învăţat şi sting lumina. Se uită să vadă dacă avem rufe şi suntem acasă şi începe să urle, să dea în uşă, strigă că ne omoară. Pe fata cea mică a urmărit-o când a ieşit din bloc, a fugit după ea şi era s-o lovească maşina pe fată. Am sunat la Protecţia Copilului că era minoră, şi acum este, are 16 ani, şi au zis că numai în cazul în care o bate sau o loveşte, atunci se sesizează ei. Adică, să stăm să ne dea în cap şi să nu facă nimic sau…? Intru în casă cu oameni pe scară. Plec la serviciu, vin colegele. El are probleme cu multă lume, nu doar cu mine. A bătut o femeie, un bărbat prin oraş”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Rozalia Vlăduţ.

Femeia susţine că a făcut numeroase plângeri la poliţie, chiar a înregistrat unele momente în care bărbatul loveşte uşa şi face scandal, însă problemele nu s-au rezolvat. Mai mult, după fiecare amendă primită, vecinul a devenit şi mai agresiv.

„ De câte ori am sunat la poliţie, am făcut şi înregistrări, au venit dar nu au făcut nimic. De câte ori a venit poliţia, el a făcut şi mai rău. I-au dat o mulţime de amenzi, dar degeaba. Poliţiştii mi-au zis că îi fac un dosar penal şi toate plângerile mele se duc… nu ştiu… se clasează. La etaj, deasupra, locuieşte un poliţist, dar nimeni nu a ieşit când mi-a distrus uşile, când a bătut…Trei uşi am schimbat până acum. Are probleme cu mai mulţi vecini din bloc.(…) azi dimineaţă, la ora 7, iar începu să urle.(…) Deja am început să iau pastile. Nu numai pe scară, ci şi pe stradă a vrut să-mi dea cu ciumagul în cap, într-o zi. Am început să-l văd numai pe el, să mă feresc încontinuu… nu ştiu ce să fac. Am cerut ordin de protecţie, dar mi s-a spus că se dă numai între soţ şi soţie”, a mai spus Rozalia Vlăduţ.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, bărbatul de 80 de ani a fost amendat, luni, iar poliţiştii au deschis un dosar penal în care se fac cercetări pentru ameninţare.

„Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Filiaşi au fost sesizaţi de o femeie de 43 de ani, din localitate, cu privire la faptul că aceasta are un conflict cu un vecin, în vârstă de 80 de ani. Având în vedere aspectele sesizate, poliţiştii au întocmit un dosar penal, în care desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare. De asemenea, poliţiştii au sancţionat contravenţional cu amendă bărbatul de 80 de ani, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

Potrivit Rozaliei Vlăduţ, în dosarul în care bărbatul este judecat pentru violenţe împotriva fiicei sale, instanţa a dispus o expertiză psihiatrică a bărbatului, dar deocamdată nu se cunosc rezultatele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici