Femeie împuşcată în cap, din greşeală, de un poliţist care urmărea un şofer fugar

O femeie din judeţul Mureş a fost împuşcată în zona capului, de greşeală, de un poliţist care urmărea un şofer fugar. Victima este în stare gravă, internată la Spitalul Clinic Judeţean Cluj, în Clinica de Neurochirurgie.

19029 afișări
Imaginea articolului Femeie împuşcată în cap, din greşeală, de un poliţist care urmărea un şofer fugar

Femeie împuşcată în cap, din greşeală, de un poliţist care urmărea un şofer fugar

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că incidentul s-a produs vineri seara, când un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Reghin a efectuat semnal regulamentar de oprire unui şofer aflat în trafic. Acesta nu a oprit, însă, continuându-şi deplasarea.

Astfel, poliţiştii rutieri au pornit în urmărirea maşinii, care a fost dată în consemn colegilor aflaţi în direcţia spre care se îndrepta fugarul.
În zona localităţii Aluniş poliţiştii au identificat din nou autoturismul şi au efectuat din nou semnal regulamentar de oprire, dar nici de această dată şoferul nu s-a conformat.

Astfel, un poliţist a efectuat foc de armă asupra autoturismului, însă, în urma uzului de armă, un glonţ a lovit, în zona capului, o femeie de 59 de ani, din localitatea Aluniş, care se afla în zonă, ca pieton.

Sursele citate arată că în acel moment oamenii legii au abandonat urmărirea autoturismului şi i-au acordat primele îngrijiri femeii, solicitând şi intervenţia unei ambulanţe la faţa locului.

Femeia a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Mureş, fiind apoi transferată la Spitalul Clinic Judeţean Cluj- Clinica de Neurochirurgie.

Şoferul fugar a fost oprit în localitatea Răstoliţa şi au fost aplicate măsurile legale.

În acest dosar, polliţiştii fac cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au dus la producerea incidentului.

Sursele citate au declarat, de asemenea, că poliţistul care a rănit-o pe femeie are 48 de ani.

Poliţia Mureş a transmis, sâmbătă, că vineri seara a fost folosit armamentul din dotare, întrucât autoturismul urmărit rula cu viteză foarte mare înspre poliţişti.

De asemenea, şoferul fugar a pus în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici