Femeie în stare gravă la spital, împuşcată de soţ, care apoi s-a sinucis cu aceeaşi armă

Un bărbat din localitatea Şendriceni, judeţul Botoşani, şi-a împuşcat soţia, care acum este în stare gravă la spital, după care s-a sinucis cu aceeaşi armă de vânătoare, anchetatorii afirmând că între cei doi a avut loc un conflict legat de cheltuielile pentru nunta fiului lor.

232 afișări
Imaginea articolului Femeie în stare gravă la spital, împuşcată de soţ, care apoi s-a sinucis cu aceeaşi armă

Femeie în stare gravă la spital, împuşcată de soţ, care apoi s-a sinucis cu aceeaşi armă (Imagin: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit anchetatorilor, duminică seară între cei doi soţi a izbucnit un conflict după ce femeia, Geta Moruzi, care se întorsese recent din Italia, i-a reproşat bărbatului că ar fi cheltuit banii pe care ea îi trimisese acasă pentru a plăti nunta fiului lor, care urma să aibă loc în 2015.

Procurorii spun că în primă fază au intervenit vecinii pentru a încerca să oprească cearta, iar la un moment dat bărbatul, Stelian Moruzi, a mers într-o cameră, de unde s-a întorsc cu o armă de vânătoare cu care şi-a împuşcat soţia.

Bărbatul deţinea legal două arme de vânătoare. În jurul orei 19.00 a început conflictul dintre soţi, bărbatul a plecat într-o altă cameră, unde ţinea armele, apoi s-a întors şi a tras un foc de armă asupra soţiei. Vecinii au sunat la 112“, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Iaşi, procurorul Aurel Simion.

La scurt timp, bărbatul s-a sinucis, împuşcându-se cu aceeaşi armă de vănătoare.

Conform sursei citate, echipajul medical care a ajuns la faţa locului l-a preluat întâi pe bărbat să îl transporte la spital, fără să ştie de soţia acestuia, care era rănită în casă.

L-au găsit pe el în zăpadă, l-au luat şi l-au dus la Dorohoi, apoi ambulanţa a fost solicitată din nou. Soţia a fost transportată iniţial la Dorohoi, acum este la Iaşi. În cazul bărbatului se face acum autopsia, cauza morţii fiind o plagă împuşcată în zona inimii“, a adăugat procurorul Aurel Simion.

Luni, femeia a fost transferată în stare critică la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

”Pacienta avea un hemotorax bilateral, adică sângerare internă în zona toracică provocată de plaga împuşcată şi o plagă în zona coloanei cervicale, unde au fost depistate frgamente de alice. Pacienta este în comă indusa, este intubată şi ventilată mecanic“, a declarat Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU SMURD de la Spitalul ”Sfântul Spiridon“ din Iaşi.

Reprezentanţii Spitalului de Neurochirurgie spun că au reuşit să o stabilizeze pe femeie, însă aceasta este în continuare intubată.

Dacă vom reuşi să o salvăm, va fi cu preţul unei paralizii. Are şi un hemotorax care a fost drenat şi acum este plină de alice. Va mai trebui operată, va trebui să o închidem astăzi, se va întruni o comisie interdisciplinară. Suntem rezervaţi în privinţa diagnosticului, ne vom pronunţa după ce va fi detubată“, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie, Marius Dabija.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici