Fenomen alarmant în România: Zeci de dosare penale pentru consum şi trafic de droguri la Electric Castle

Poliţiştii clujeni au întocmit peste 50 de dosare penale pentru consum şi trafic de droguri în timpul festivalului Electric Castle, desfăşurat în perioada 17 – 21 iulie la Castelul Banffy, din comuna Bonţida, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1706 afișări
Imaginea articolului Fenomen alarmant în România: Zeci de dosare penale pentru consum şi trafic de droguri la Electric Castle

Un fenomen alarmant în România: Zeci de dosare penale pentru consum şi trafic de droguri la Electric Castle

Reprezentanţii IPJ Cluj au declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că în timpul festivalului din Bonţida au fost constatate 54 de fapte penale.

„În cele cinci zile ale festivalului Electric Castle, poliţiştii din cadrul IPJ Cluj şi cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate au constatat 54 de fapte penale. 51 dintre acestea vizează încălcări ale Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, fiind întocmite în aceste cazuri dosare penale pentru consum şi trafic de droguri. Participanţii la festival au fost întâmpinaţi de poliţişti de prevenire cu recomandări, sfaturi şi experimente menite să ajute la răspândirea gradului de conştientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de substanţe interzise şi alcool”, au spus sursele citate.

De asemenea, într-un comunicat al Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca se arată că jandarmii au constatat un număr de 29 de infracţiuni, din care 27 au fost pentru deţinere ilegală de substanţe interzise, o infracţiune de furt şi una de distrugere.

„Un număr de 19 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate la Legea nr. 61/1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, se subliniază în documentul citat.

De asemenea, reprezentanţii ISU – SMURD au acordat primul ajutor şi asistenţă medicală de urgenţă unui număr de 868 de persoane, din care 12 persoane au fost transportate la unităţile spitaliceşti, numărul solicitărilor medicale înregistrînd o creştere de 27% faţă de ediţia 2018 a Electric Castle.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici