Fenomen meteo extrem: Tornadă fotografiată lângă Alba Iulia

O tornadă de mici dimensiuni a fost fotografiată lângă Alba Iulia. Imaginile au fost postate pe Facebook, iar oamenii spun că astfel de fenomene apar din cauza tăierilor masive de păduri.

3737 afișări
Imaginea articolului Fenomen meteo extrem: Tornadă fotografiată lângă Alba Iulia

Vijelie cu aspect de tornadă, fotografiată lângă Alba Iulia

Imagini cu o furtună însoţită de o vijelie care, de la distanţă, arăta ca o tornadă de a trecut, marţi, peste câteva localităţi din jurul oraşului Alba Iulia au fost surprinse de un localnic şi postate pe Facebook.

Tornada de mici dimensiuni a fost neobişnuită pentru localnici, care cred că astfel de fenomene apar din cauza tăierilor masive de păduri.

„Barabantul, Miceştiul şi comuna Ighiu au fost vizitate de o tornadă mai micuţă. Poate se trezesc şi autorităţile locale şi iau măsuri împotriva tăierilor masive de păduri”, a scris un localnic, care a fotografiat tornada de mici dimensiuni.

Populaţia din zonă a fost avertizată, marţi, că urmează o furtună puternică şi printr-un mesaj Ro Alert: ”Cod portocaliu de vreme severă imediată în judeţul Alba – grindină dimensiuni mic şi medii, vijelii, averse ce vor cumula local 35 l/mp, descărcări electrice”.

Taguri:
tornadă,
alba,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici