Fenomene meteo extreme: Drumuri naţionale blocate, din cauza aluviunilor de pe carosabil/ Zeci de gospodării inundate în Ialomiţa

Traficul rutier se desfăşoară restricţionat, sâmbătă dimineaţa, pe DN 2 şi DN 11, în judeţul Bacău, din cauza aluviunilor care au ajuns pe carosabil. Pe E85 s-a răsturnat un Tir care transporta apă îmbuteliată.

4396 afișări
Imaginea articolului Fenomene meteo extreme: Drumuri naţionale blocate, din cauza aluviunilor de pe carosabil/ Zeci de gospodării inundate în Ialomiţa

Fenomene meteo extreme: Drumuri naţionale blocate, din cauza aluviunilor de pe carosabil/ Zeci de gospodării inundate în Ialomiţa

UPDATE ora 08.35 Restricţii pe drumurile naţionale din Bacău, din cauza aluviunilor care au ajuns pe carosabil

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, în urma ploilor abundente, de pe versanţi s-au adunat aluviuni pe carosabil, motiv pentru care traficul este restricţionat.

Astfel, pe DN 2 între localităţile Gheorghe Doja şi Răcăciuni un sens de circulaţie este blocat de aluviuni, traficul desfăşurându-se pe celelalte 2 benzi, iar în municipiul Oneşti, pe DN 11 Calea Adjudului, circulaţia este închisă, traficul desfăşurându-se pe ruta alternativă, Calea Industriilor.

De asemenea, pe E 85, în comuna Valea Seacă, un Tir încărcat cu apa îmbuteliată s-a răsturnat şi sunt scurgeri de ulei.

Zeci de gospodării inundate în Ialomiţa/ Pompierii intervin pentru evacuarea apei 

Aproape 40 de gospodării au fost inundate în noaptea de vineri spre sâmbătă în localităţile Săveni şi Mărculeşti, din judeţul Ialomiţa, ca urmare a ploilor abundente. Pompierii intervin şi sâmbătă dimineaţa pentru evacuarea apei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

ISU Bacău a transmis că nu sunt persoane rănite, iar în zonă se asigură măsuri PSI şi se curata drumul de ulei.

Potrivit reprezentanţilor ISU Ialomiţa, în urma precipitaţiilor din noaptea de vineri spre sâmbătă au fost inundate 35 de gospodării din comuna Săveni şi alte patru din comuna Mărculeşti. Apa a pătruns în curţi, dar şi în mai multe case.

„S-au înregistrat probleme deosebite pe raza comunei Săveni, unde 35 de gospodării (curţi) şi două case au fost inundate cu ape pluviale. (…) Detaşamentul Slobozia a intervenit cu o motopompă şi 4 subofiţeri pentru evacuarea apei din 4 gospodării (curţi) şi 3 case inundate din localitatea Mărculeşti”, au transmis reprezentanţii ISU Ialomiţa.

În comuna Săveni s-a intervenit cu şase motopompe, două autospeciale de stingere, patru autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi 13 cadre, care au acţionat continuu pentru evacuarea apei.

Nu au fost înregistrate victime, susţin pompierii, iar acţiunea de evacuare a apei este în desfăşurare sâmbătă dimineaţa.

Judeţul Ialomiţa a fost vineri seara sub avertizare Cod roşu de averse, vânt cu aspect tornadic, grindină de mari dimensiuni şi descărcări electrice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici