Migranţii, adevărata bătaie de cap a timişorenilor. Peste 75.000 de migranţi au încercat să intre în judeţ

După o întâlnire cu managerii din spitale, subprefectul Ovidiu Virgil Drăgănescu a vorbit despre una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă judeţul.

599 afișări
Imaginea articolului Migranţii, adevărata bătaie de cap a timişorenilor. Peste 75.000 de migranţi au încercat să intre în judeţ

Sursa: Mediafax Foto

Subprefectul Ovidiu Virgil Drăgănescu, numit în această funcţie din partea PNL, a vorbit despre o problemă a judeţului care se află prea puţin în atenţia publicului, cea a fenomenului migraţionist. Această urgenţă afectează activităţile obişnuite ale Prefecturii, susţine Ovidiu Drăgănescu.

"Este un timp destul de greu. Dacă nu ar fi existat pandemia, fenomenul cu care ne-ar fi preocupat toată ziua şi am fi discutat despre el ar fi fost fenomenul migraţionist" a declarat subprefectul.

"Tot traficul ilegal de migranţi care era prin Lampeduza, Italia, Marea Mediterană s-a mutat în Balcanii de Vest şi tranzitează printr-o porţiune oarecum scurtă pentru ei dar mare pentru noi, judeţul TimişPeste 75.000 de persoane au fost respinse anul trecut, dar tot au intrat vreo 11.000, din care 90% prin judeţul Timiş pe care noi trebuie să-i găsim, să-i carantinăm, să-i testăm, să-i ţinem" a adăugat acesta.

Ovidiu Drăgănescu a mai spus că sunt probleme majore cu privire la cazarea migranţilor, sănătatea şi igiena acestora, mai multe persoane fiind găsite cu boli sau paraziţi. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici