Feroviarii nu intră în grevă de solidaritate, dar dacă le scad salariile opresc lucrul în totalitate

Angajaţii din CFR nu vor intra în grevă de solidaritate, dar dacă va apărea un act normativ prin care să le fie reduse salariile cu 25 la sută, aşa cum a precizat luni ministrul Muncii Mihai Şeitan, vor opri activitatea în totalitate, a declarat pentru MEDIAFAX liderul sindical Voicu Sala.

16 afișări
Imaginea articolului Feroviarii nu intră în grevă de solidaritate, dar dacă le scad salariile opresc lucrul în totalitate

Feroviarii nu intră în grevă de solidaritate, dar dacă le scad salariile opresc lucrul în totalitate (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Imediat ce va apărea un act normativ care să ne reducă salariile cu 25 la sută, categoric că feroviarii, toţi, de la toate federaţiile, vor opri lucrul, pentru că nu vor mai putea accepta o altă curbă de sacrificiu", a precizat vicepreşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Voicu Sala.

Liderul sindical a precizat că salariaţii CFR au decis să nu intre în grevă de solidaritate, atât timp cât nu le este afectat salariul, însă vor opri activitatea imediat ce va apărea un act normativ în acest sens.

Voicu Sala a spus că salariile angajaţiilor din CFR s-au redus deja cu 26 la sută în 2010 faţă de 2009, până la sfârşitul acestui an urmând să fie disponibilizate peste 10.000 de persoane.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, luni, că în şedinţa de Guvern de duminică s-a stabilit ca reprezentanţii Ministerelor Muncii, Finanţelor şi Justiţiei să găsească o formulă de act normativ care să permită reducerea salariilor din companiile şi regiile cu capital de stat.

Salariile angajaţilor din companiile de stat nu vor fi reduse cu 25 la sută, a declarat, luni, ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, adăugând că se lucrează la un proiect de lege şi că nu poate da mai multe informaţii.

Sindicaliştii de la Metrorex şi unii de la RATB vor face grevă de solidaritate marţi, iar vineri când au făcut acest anunţ mai mulţi angajaţi ai metroului prezenţi la conferinţa de presă a USLM le-au cerut liderilor sindicali de la CFR să se solidarizeze cu ei şi să facă grevă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici