Festivalul Enescu, în presa internaţională. NYT: Enescu, un compozitor subapreciat

  • Publicaţia New York Times scrie despre Enescu, pe care îl descrie ca un „compozitor subapreciat”.
1006 afișări
Imaginea articolului Festivalul Enescu, în presa internaţională. NYT: Enescu, un compozitor subapreciat
Chiar dacă pandemia este departe de a se fi terminat, România şi-a ţinut promisiunea faţă de cultură şi memoria marelui compozitor a fost celebrată în cadrul Festivalul internaţional George Enescu.
 
NYT punctează pe faptul că George Enescu (1881-1951) este subapreciat în lume şi că faţa marelui compozitor se află pe bacnota de 5 lei. 
 
Agenţia scrie şi despre casa în care a locuit, pentru scurt timp, artistul şi care este acum Muzeul Enescu. „Artistul a întrupat un ideal al muzicianului complet: compozitor, violonist şi pianist, profesor şi mentor pentru generaţiile tinere de artişti”.
 
Celebrul violonist regretat Yehudi Menuhin spunea despre Enescu faptul că „este cel mai extraordinar om, cel mai mare muzician, cu cea mai mare influenţă de formator pe care le-am întâlnit vreodată”. 
 
Anul acesta, 32 de orchestre din 14 ţări au participat la festival, în pofida pandemiei de COVID. Evenimentul a durat patru săptămâni, cu diverse activităţi zilnice. 
 
„Spectatorii au fost foarte tăcuţi, dar foarte receptivi. Simţi setea de muzica şi de interacţiune, şi asta e ceva vital pentru oricine care vrea să fie pe scenă”, descrie violonistul Leonidas Kavakos, participant la Festivalul Enescu. 
 
„Enescu este un univers pentru el însuşi”, adaugă violonista Patricia Kopatchinskaja, participantă la festival în fiecare an.
 
Prima ediţie a festivalului a avut loc în anul 1958, trei ani după decesul lui Enescu şi iniţial, se derula din trei în trei ani. 
După revoluţia din 1989 s-a repus accentul pe cultură, iar evenimentul se derulează din doi în doi ani. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici