Fetiţa de 12 ani vândută pentru căsătorie nu are certificat de naştere

Fetiţa în vârstă de 12 ani vândută de părinţii săi pentru căsătorie şi ţinută legată cu lanţuri în casa viitorilor săi socri, din localitatea constănţeană Valu lui Traian, nu are nici măcar certificat de naştere, nefiind înregistrată în niciun act oficial.

399 afișări
Imaginea articolului Fetiţa de 12 ani vândută pentru căsătorie nu are certificat de naştere

Fetiţa de 12 ani vândută pentru căsătorie nu are certificat de naştere (Imagine: Diana Iurkiewicz/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, inspectorul Gelu Manolescu, fetiţa nu are certificat de naştrere.

"Minora nu fusese declarată şi nu a fost înregistrată în niciun act oficial", a declarat reprezentantul Poliţiei Constanţa.

De asemenea, Poliţia Constanţa a precizat că fetiţa a fost găsită pe stradă, de către un localnic din Valu lui Traian, care joi dimineaţă, la ora 9.30, a sunat la 112 şi a anunţat că fata mergea pe strada Ceairului, având un lanţ în jurul gleznei piciorului drept, asigurat cu un lacăt.

Iniţial, Poliţia anunţase că fetiţa a fost găsită legată cu un lanţ de piciorul unui pat, la locuinţa viitorilor ei socri.

Totodată, poliţiştii au stabilit că minora fusese încredinţată de către mama sa unei familii din localitatea Valu lui Traian, de unde a încercat să fugă, fiind imobilizată de piciorul drept cu un lanţ asigurat cu lacăt şi legat de piciorul unui pat dintr-o cameră.

Fetiţa de 12 ani care provine dintr-o familie de ţigani turci a fost ţinută legată cu lanţul timp de mai multe zile, după ce părinţii ei o vânduseră unei familii din localitatea Valu lui Traian, în vederea căsătoriei, fata fiind preluată, joi, de poliţişti şi reprezentanţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanţa, Roxana Onea, declara că fetiţa provine dintr-o familie de ţigani turci, iar în urmă cu aproximativ două săptămâni fusese vândută pentru căsătorie cu un copil de zece ani.

În prezent, fetiţa se află într-un centru de plasament a cărui adresă va fi ţinută secretă pentru ca părinţii acesteia să nu ia legătura cu ea.

Onea a spus că fetiţa, care nu ştie bine limba română, comunicând destul de greu, a mers, împreună cu un asistent social şi cu un psiholog, la Medicina Legală, unde a fost convinsă să se supună şi unui control ginecologic.

Reprezentatul DGASPC a mai spus că fetiţa este extrem de speriată, după ce a fost ţinută în lanţuri câteva zile, şi că nu trebuie să intre în legătură cu părinţii săi.

Totodată, Parchetul a cerut Judecătoriei Constanţa arestarea mamei fetei, pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa fiind înregistrat un dosar penal în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici